Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2016 17:08
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších her, které si zahrajeme do konce roku 2016

TECH
Uložit Uložené

Ty nejlepší hry nás teprve čekají!

Od našeho článku nejočekávanějších her roku 2016 uběhlo už pár dlouhých měsíců a zatímco si pravděpodobně pamatujete, jaké skvělé, ale i méně skvělé hry jste už za ten čas hráli, releasy v nadcházejících měsících vám už z hlavy možná vypadly. I proto vám dnes přinášíme seznam 10 nejočekávanějších her, které mají potenciál plnit stránky médií, bavit hráče a také dostávat v recenzích vysoká hodnocení. Ještě jednou pro jistotu připomínáme, že jde o seznam, ne žebříček.

 

Deus Ex: Mankind Divided - 23. srpen (PC, Xbox One, PS4)
Adam Jensen je po letech zpět, aby bojoval proti teroristům a Iluminátům. Události z Human Revolution rozdělily společnost na dvě skupiny. Na augmentované, ​​tedy vylepšené lidi a na ty, kteří se vylepšit nedali. Ti vylepšení jsou odsunuti na okraj společnosti a právě mezi nimi bude Adam hledat svůj cíl. Setkáme se se starými známými, dokonce s někým z úplných začátků série a podíváme se do Dubaje či Prahy. Nové mechanické prvky či celkový pocit z hratelnosti už necháme na vás.


Recore - 13. září (PC, Xbox One)
Na to, jaký boom to na loňské E3 způsobilo, se o Recore mluvilo skutečně málo. Mnohem horší situace ale pramení z mizerného množství obrazových materiálů. Žádné trailery, žádná gameplay videa, žádná proma. Jakoby Microsoft hře nevěřil a vlastně ani neví, proč do ní šel. Jde o MS exkluzivitu, takže se hry dočkáme na obou strojích od Microsoftu. Toto akční dobrodružství nás zavede do světa, kde patříme k posledním lidem, kteří přežili. Zatím nevíme, co se stalo, ani v jaké situaci se svět kolem nás bude nacházet, víme však, že hlavní hrdinka Jewel se spřátelí s jakousi entitou, která svou energii dokáže vnést do jakéhokoliv předmětu a oživit ho (čili něco jako ten z dýmu v Hellboyovi). Většinou na sebe ale přebírá podobu psa a jmenuje se Mace. Budeme tak ve dvojici bojovat proti nástrahám života a snažit se neumřít. Některé dobré duše vám budou chtít pomoci, jiné vám půjdou po krku. Ve videu níže najdete gameplay záběry.
 


Forza Horizon 3 - 27. září (PC, Xbox One)
Pokračování oblíbené herní série od Playground Games se bude odehrávat v Austrálii. Nabídne desítky výzev, kooperativní kampaň pro 4 hráče, nejširší vozový park v rámci série Horizon, zase o něco lepší vizuál, krásné prostředí s velkou rozlohou a tak dále a tak dále. Čekají nás ikonická auta, legendární kousky, ale i stroje, s jakými byste hodně závodů nevyhráli, ale toužíte se v nich projet.


Mafia 3 - 7. říjen (PC, Xbox One, PS4)

O třetí Mafii jsme toho napsali až až. Vzpomeňme proto jen, že hra po dlouhých měsících od oznámení konečně vypadá lákavě. Trochu jsme už i vývojářům z Hangar 13 odpustili, že zcela změnili kabátek série a vydali se jiným směrem, i když nás to bude zlobit ještě dlouhé měsíce. Jízdní model se údajně upravil, auta už nevybuchují při každém nárazu, atmosféra je úžasná, přestřelky vypadají zábavně a ten příběh nemusí být až tak hrozný, i když, přiznejme si, že bychom se lépe cítili v obklopení Italů, kápů, a celého toho feelingu, který nám Rambo Lincoln předvede na cestě za pomstou. Shrnuto a podtrženo, těšíme se a doufáme, že to dopadne dobře. Opak by totiž značce mohl uškodit více, než odchod Dana Vávry a osekání Mafie 2, která byla úžasnou hrou, akorát nesplnila příliš vysoká očekávání hráčů, celé herní komunity a vlastně všech, kteří nedostali hru, jaká jim byla prezentována. I když byla skutečně skvělá, některé hříchy se prostě nepromíjí.


Battlefield 1 - 21. říjen (PC, Xbox One, PS4)

Jedno preview už jsme vám nabídli, další, o něco menší, přijde někdy v srpnu, přičemž ještě v tom měsíci dorazí i open beta, takže vám rozhodně nabídneme i naše dojmy. Battlefield 1 odehrávající se během první světové války je bezmála nejočekávanější FPS akční hrou posledních let. Čeká nás kampaň, na které si údajně DICE dalo velmi záležet a multiplayer, který z gameplay videí působí zábavným dojmem s množstvím nových prvků. Ty by měly sérii obohatit, stejně jako tak trochu jiný styl hraní, protože půjdeme do historie z celé série nejhluběji. Více se dozvíte ve vlákně zde. Nyní už šup šup na trailer.


The Last Guardian - 25. říjen (PS4)

Další velká exkluzivita pro PS4 je od studia SCEI. Po ICO a Shadow of the Colossus následovala dlouhá pauza. Fumito Ueda nejprve plánoval přinést adventuru o chlapci a pejskovi s křídly na PS3, SONY však změnila plány, hra se měla překopat a předělat na PS4 verzi. To zabralo nečekaně velké množství času. Nakonec jsme se ale dočkali dne, kdy bylo ohlášeno datum vydání The Last Guardian na PS4. Očekáváme geniální titul, zklamání nepřichází v úvahu. Ne po tolika letech.


Gears of War 4 - 11. říjen (PC, Xbox One)
No Marcus, no party? Asi proto legendární postavu s Lancerkou studio Coallition do hry zakomponovalo. V první části plánované trilogie budeme hrát za syna Marcuse Fenixe. Děj se bude odehrávat 25 let po Gears of Wars 3 a hlavní postava se bude jmenovat JD Fenix. Ten utekl z domu jako nezletilý, proč, jak a zda se mezitím se svým legendárním otcem ještě setkal, se dozvíme později. Po jeho boku uvidíme Kaito Diaze a Delmonte „Del“ Walkera. Gameplay prošel vylepšeními, cover systém se přepracoval k lepšímu, počasí bude hrát klíčový faktor hratelnosti i příběhu, no a zlepšil se jak vizuál, tak i některé mechaniky. Kromě nových postav přibudou i nové zbraně, lokace a změnit se má i samotný žánr. Titul má být podle vývojářů více hororovější.


Dishonored 2 - 11. listopad (PC, Xbox One, PS4)

Pokračování po 4 letech? Proč ne, na kvalitu se čekat vyplatí. První díl byl tak trochu nečekaným, ale za to obrovským hitem. Chytlavá stealth hratelnost, poutavý vizuál, příběh, který nenudil, hráči oblíbené craftování a inovativní styl gameplaye. Dishonored to mělo všechno a hráči si ho zamilovali. Dvojka nabídne množství novinek. Mezi ty nejhlavnější bude patřit možnost vybrat si, za koho chcete hrát. Buď za hrdinu z jedničky Corva, nebo jeho chráněnky Emily, princeznu z jedničky. Výběr si dobře promyslete, s touto postavou budete totiž hrát po celou hry. Změníme i lokaci, a přestože se začátek i konec děje bude odehrávat v Dunwallu, jeho hlavní část se odehraje v Karnacu.


Watch Dogs 2 - 15. listopad (PC, Xbox One, PS4)
Toto Ubisoftu musí vyjít. První Watch Dogs bylo velké zklamání, jak po grafické, tak příběhové a hratelnostní stránce. Ta hra prostě neměla vyjít ve stavu, v jakém vyšla, bohužel, peníze a investoři do toho měli co mluvit. Na dvojce si však vývojáři ze studia Ubisoft Montreal dali záležet mnohem víc. Dostaneme údajně sympatičtějšího hlavního hrdinu, zajímavější vedlejší postavy, akčnější příběh, skvělé nové prvky hratelnosti, vylepšený grafický kabátek a tak dále a tak dále. Vždyť to už za ta léta znáte. Po gameplay záběrech můžeme zhodnotit, že to vůbec nevypadá až tak špatně, já osobně tomu ale asi šanci nedám. Podobných open world titulů je poslední roky jako máku a hráč si už skutečně musí důkladně vybírat, čemu věnuje desítky hodin svého času.


South Park The Fractured but Whole - 6. prosinec (PC, Xbox One, PS4)

Opravdu se netěšíte? Skvělý E3 trailer, humor, kterým se vývojáři z Ubisoftu a také tvůrci samotného seriálu trefili do černého, ​​no a nakonec vylepšená hratelnost. Dvojka South Parku by měla být mnohem zábavnější nejen z hratelnostní stránky. Těšit se můžete na skvělé postavy, drzý humor či množství parodování. Lépe jednou vidět, než stokrát přečíst. Pusťte si tedy ukázky.


Do dnešního výběru po delší době nezařadíme žádný bonus. Ignoroval bych tak další skvělé a v některých případech i rovnocenné hry. Pozornost si rozhodně zaslouží Batman od Telltale, který představí v jejich sériích poprvé jistou formu multiplayeru, kdy budou moci další hráči hlasovat o důležitých rozhodnutích. První epizoda vychází již 2. srpna. Za to několik dní už je v oběhu úvodní verze We Happy Few, doporučujeme však počkat si na plnou verzi, do které vkládáme velké naděje. 9. srpna vychází očekávané No Mans Sky, bohužel, můj osobní názor je takový, že hra po čase nabude stereotypní hratelnosti a planety začnou nudit. Do TOP 10 se jednoduše vejít nemohla.
 
Vynechali jsme i Final Fantasy XV, které nás po poslední E3 spíše odradilo od koupě, no a někteří z nás netrpělivě očekávají i nové ročníky sportovních her. Ty již klasicky vyjdou na pomezí září a října. V říjnu vychází i Tomb Raider pro PS4. Majitelé nejlepší konzole na trhu se konečně dočkají druhého Lařina dobrodružství od rebootu série. Pevně ​​věříme, že Crystal Dynamics se už příště kvůli pár milionům koupit nedají. Budete hru bojkotovat a počkáte s nákupem v bazaru za levnější peníz, nebo je to pro vás day one záležitost? Fanoušci horkých motorů zřejmě nevynechají Gran Turismo Sport a FPS hráči zase dají přednost novému Call of Duty.

PS: Nabitější podzim si já osobně nepamatuji. V rozmezí pouhých dvou měsíců budeme mít možnost hrát hry, jako například Mafia 3, Watch Dogs 2, Battlefield 1, Dishonored 2 či The Last Guardian.

Zpět
Sdílet
Diskuse