Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2016 11:45
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Instagram má novou funkcionalitu Stories, kterou známe ze Snapchatu

TECH
Uložit Uložené

Další užitečná novinka.

V mobilní aplikaci populární sociální sítě přibyl další feed, kde najdeme sdílené fotografie a videa sledovaných profilů za posledních 24 hodin. Instagram tak chce napodobit populární funkci Stories ze Snapchatu, kde uživatelé zveřejňují své zážitky, aby se na ně pak mohli jiní kdykoliv podívat. Samozřejmě, i zde je každý jeden sdílený záběr omezený stejně dlouhým časovým intervalem, což zajišťuje jeho aktuálnost. Novinku najdete po otevření aplikace zcela nahoře nad hlavním feedem, přičemž zde nechybí ani nové tlačítko, jakési plusko, které nám slouží k přidání vlastních příběhů včetně dodatečných úprav (kreslení, vložení textu). Hned pod ním je řada malých ikonek těch profilů, které již něco pro nás zveřejnily. Řazení není chronologické, ale stanovené algoritmem podle toho, jakou interakci s nimi vyvíjíme, čili jak často jim lajkujeme nebo komentujeme obsah. A pokud se na aktuální příběh některého profilu podíváme, tak ztratí zvýraznění kolem ikonky. Po přidání další fotky nebo videa s délkou maximálně 10 sekund se však opět obnoví, abychom věděli, že přibylo něco nového do jeho Story feedu.
 
Nová funkcionalita zřejmě ani nevyžaduje aktualizaci aplikace Instagram. Dnes ráno jsem ji pouze spustil a vše bylo připraveno na používání. Co říkáte na změnu?

Instagram má novou funkcionalitu Stories, kterou známe ze Snapchatu
Zdroj: techcrunch.com
Zpět
Sdílet
Diskuse