Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2018 22:14
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

GIFy se vracejí zpět na Instagram! Po rasistickém skandálu si s nimi znovu můžeš do sytosti vyhrát

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Oblíbený formát je zpět na Instagramu.

Přes dva týdny se uživatelé oblíbeného Instagramu museli obejít bez funkce používat GIFy. Spolu se Snapchat je totiž Instagram odstranil kvůli samotné aplikaci Giphy. V jejich databázi se totiž vyskytl rasistický a ofenzivní GIF, na který museli upozornit až lidé na Twitteru. Při vyhledání slova crime, čili zločin, se totiž objevilo zvláštní počítadlo lidí, kteří prý zemřeli vinou černošské kriminality, přičemž nechybělo ani hanlivé použití slova na N.

Ofenzivní obsah však Instagram ani Snapchat pochopitelně nepovolují, obě sociální sítě tak musely reagovat pozastavením možnosti používat GIFy. Z Giphy se sice okamžitě ohradili, že databázi už prověřovali a vše je bez problémů, sociální sítě však usoudily, že raději všemu věnují více času, aby se nic podobného už nikdy nemohlo opakovat. A ten čas zřejmě nastal, pohyblivé obrázky formátu GIF jsou totiž zpět v Instagramu a ty si s nimi opět můžeš do sytosti vyhrát.

Zpět
Sdílet
Diskuse