Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2019 21:48
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Do těla se muži kvůli nedovařenému masu dostalo více než 700 tasemnic. Lékař říká, že je měl v mozku i plicích

NEWS
Uložit Uložené

Pokud maso není uvařeno správně, vajíčka tasemnic přežijí a dostanou se do lidského těla.

Třiačtyřicetiletého muže z Číny jménem Zhu Zhong začala často bolet hlava a míval záchvaty. K lékařům šel až měsíc poté, co se mu symptomy začaly projevovat. U lékaře zjistil, že v jeho těle žije více než sedm set tasemnic. Do těla se dostaly kvůli nedovařenému masu, informuje Ladbibe.

Do tela sa mužovi kvôli nedovarenému mäsu dostalo viac než 700 pásomníc. Lekár hovorí, že ich mal v mozgu aj pľúcach
Do tela sa mužovi kvôli nedovarenému mäsu dostalo viac než 700 pásomníc. Lekár hovorí, že ich mal v mozgu aj pľúcach Zdroj: Pear Video

Nejprve vůbec netušili, co mu bolesti a záchvaty způsobuje. Doktor Wang Jian-rong z oddělení infekčních nemocí však při kontrole zjistil, že má nemoc zvanou taeniáza.

Portál sestra.sk ji popisuje tak, že se do zažívacího traktu dostanou parazitické hlístice konzumací nedovařené vepřové nebo hovězí masa. V těle člověka se larva promění na dospělou tasemnici, která může v těle žít roky.

Zjistili, že v jeho těle je více než 700 takových tasemnic. „V pacientově mozku se našlo několik tvorů, které zabírají prostor,“ doktor dodává s tím, že je našli i v jeho plicích. Tasemnice na orgánech muže už zanechaly negativní stopu.

Pacient říká, že asi před měsícem si dělal maso a je možné, že ho nedovařil. Lékař Wang tvrdí, že v dnešní době je běžné, že lidé jedí množství masa a pokud není uvařeno správně, vajíčka tasemnic přežijí a dostanou se do lidského těla. 

Tyto infekce jsou po světě docela rozšířené. Mnoho z nich se však neprojevují tak zjevně a je snadné je vyléčit, ale stane se, že tasemnice se rozmnoží i do jiných částí těla a způsobí vážné problémy. Doktor dodává, že člověk se jim vyhne, pokud bude jíst dovařené maso a bude dbát na správnou hygienu.

Zpět
Sdílet
Diskuse