Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2021 17:46
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Europoslankyně poslala za každý komentář 50 korun organizacím podporujícím komunitu LGBT+. Vyšlo ji to na 95 tisíc

Europoslankyně poslala za každý komentář 50 korun organizacím podporujícím komunitu LGBT+. Vyšlo ji to na 95 tisíc
Zdroj: Česká pirátská strana
NEWS
Uložit Uložené

Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) se rozhodla, že finančně pomůže organizacím, které pomáhají LGBT+ osobám s „těžkostmi, jež jim může jejich identita přinášet“. Její sledující na Facebooku rozhodli, kolik peněz to bude.

Europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) podpořila s pomocí komentujících na Facebooku LGBT+ komunitu. Pod příspěvkem, v němž vyjádřila podporu transgender osobám, uvedla, že za každý komentář, a to jak nenávistný, tak kladný, pošle 50 korun organizacím, jež těmto lidem pomáhají s těžkostmi. Komentářů se sešlo tolik, že odeslala 95 tisíc korun.

Doporučeno
Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné Zeman: Transgender osoby jsou mi bytostně odporné 27. června 2021 12:19

Trans lidé, jste krásní. Krásní duší, krásní navenek. Opakujte si to každý den. Pokud se cítíte, jako že nezapadáte a všechno je špatně, pusťte si třeba video od skvělé Contrapoints na YouTube nebo kontaktujte linku bezpečí. Nejste v tom sami. Nikdy. Jsme tu pro vás,“ napsala si na Facebook europoslankyně Markéta Gregorová, aby podpořila českou transgender komunitu.

O transgender komunitě se v českých politických kruzích hovoří v poslední době poměrně často. Vyjádřil se i prezident Miloš Zeman, jehož výrok, že jsou mu transgender osoby bytostně odporné, obletěl celý svět. Gregorová se kvůli své podpoře setkala v komentářích i s nenávistnými řečmi, což se snažila proměnit v dobrou věc. 

„Rozhodla jsem se po vzoru jiných lidí na internetu poslat 50 Kč za každého člověka, který tento status okomentuje,“ sdělila všem. „Peníze poputují vybraným organizacím, které LGBT+ osobám pomáhají procházet těžkostmi, které bohužel ještě jejich identita může přinášet. Ať je chcete také podpořit, nebo chcete šířit nenávist, vězte, že přispějete na pomoc jiným lidským bytostem,“ dodala.

Doporučeno
Při změně pohlaví musíte podstoupit spoustu ponižujících vyšetření, říká šéfka Mladého pirátstva Georgia Hejduková (Rozhovor) Při změně pohlaví musíte podstoupit spoustu ponižujících vyšetření, říká šéfka Mladého pirátstva Georgia Hejduková (Rozhovor) 16. června 2021 14:03

Příspěvek visel na síti od 28. června odpoledne a už další den odpoledne musela Gregorová „placené komentování“ zastavit. Všem, kteří se ozvali, poděkovala, jelikož se vybralo 95 tisíc korun. Lidé nicméně stále pod příspěvkem komentují, momentálně je zde 1900 komentářů.

Zpět
Sdílet
Diskuse