Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2021 11:42
Čas čtení 0:42
Adam Novosad

VIDEO: Takto hoří oceán. Záběry zachytily plameny na hladině, způsobil je zřejmě únik plynu

VIDEO: Takto hoří oceán. Záběry zachytily plameny na hladině, způsobil je zřejmě únik plynu
Zdroj: Unsplash/Douglas Bagg/na voľné použitie (ilustračné foto)
NEWS
Uložit Uložené

Mexická státní společnost Pemex požár dostala pod kontrolu během pěti hodin.

Hoří oceán. Takové hlášení vyslechli záchranáři a hasiči, kteří zasahovali v Mexickém zálivu nedaleko mexického poloostrova Yucatán, kde vypukl požár podmořského potrubí, informuje News.com.au.

Mexická státní společnost Pemex musela požár na hladině zlikvidovat, protože propukl hned u vrtné plošiny Ku Maloob Zaap, která je jedním z nejdůležitějších projektů celé společnosti.

Přesná příčina požáru zatím není známa, ale firma prý pracuje s teorií, že jí prasklo podvodní plynové potrubí, což způsobilo požár na hladině. Na sociálních sítích zaujaly záběry hořící vodní hladiny miliony lidí.

Plameny se postupně společnosti Pemex podařilo dostat pod kontrolu, aniž by zapříčinily jakékoli zranění. Boj s nečekaným živlem na vodní hladině však trval více než pět hodin, během kterých hasicí lodě uklidňovaly plameny dusíkem.

I když požár vypukl více než 150 metrů od vrtné plošiny, mexická státní společnost nemohla nechat nic náhodě, protože plošina Ku Maloob Zaap patří mezi vůbec nejdůležitější v jejím portfoliu. Plošina dokáže denně vyprodukovat 700 tisíc barelů ropy, což tvoří až 40 procent z celkové těžby nerostných surovin Pemexu.

Domů
Sdílet
Diskuse