Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2021 17:51
Čas čtení 0:44
Dominik Vetrák

Producenti Dne nezávislosti nechtěli obsadit Willa Smithe, protože černoši prý filmům nevydělávají velké peníze

Producenti Dne nezávislosti nechtěli obsadit Willa Smithe, protože černoši prý filmům nevydělávají velké peníze
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nakonec tvůrci filmu přemluvili studio 20th Century Fox.

Independence Day (Den nezávislosti) navždy změnil blockbusterový Hollywood a přinesl s sebou čerstvý sci-fi závan. Snímek milujeme do dnešního dne a i po 25 letech se z něj dnešní režiséři mohou mnohé naučit.

Tak například to, že rasismus brání úspěchu. Režisér Rolland Emmerich a scénárista Dean Devlin v rozhovoru pro The Hollywood Reporter prozradili, že studio 20th Century Fox jim nechtělo dovolit obsadit do hlavní role Willa Smithe, protože je černoch.

Podle nich černoši mimo USA lidí v kinech spíše odpudí a film tak nevydělá dostatečné množství peněz. Devlin a Emmerich však vyhrožovali, že film udělají ve studiu Universal (to by jim asi nevyšlo), a tak 20th Century Fox nakonec ustoupilo. Výsledek?

Doporučeno
10 nejočekávanějších kinofilmů do konce roku 2021 10 nejočekávanějších kinofilmů do konce roku 2021 6. července 2021 9:30

Independence Day se po premiéře 4. července 2021 stal s tržbami více než 817 milionů dolarů druhým nejlépe vydělávajícím filmem v kinech v historii, když nestačil jen na tržby Jurského světa od Stevena Spielberga (1,034 miliardy dolarů). Spielberg později Emmerichovi řekl, že tento film navždy změní blockbustery, a tak se také stalo.

No a z Willa Smithe se stala obrovská hollywoodská hvězda. Málokomu bychom asi uvěřili, že se nezalekne mimozemšťana a místo toho mu vrazí jednu mezi oči. Welcome to Earth.

Domů
Sdílet
Diskuse