Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2021 14:19
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

Nizozemsko opět zavírá diskotéky a noční kluby. V zemi prudce rostou případy nákazy zejména mezi mladými

Nizozemsko opět zavírá diskotéky a noční kluby. V zemi prudce rostou případy nákazy zejména mezi mladými
Zdroj: Unsplash/Jonathan Borba/na voľné použitie
NEWS
Uložit Uložené

Nizozemci zpřísňují opatření. „Žádná zábava, ale je to nezbytné,“ tvrdí premiér.

Nizozemská vláda opět zpřísňuje opatření proti šíření koronaviru. Nové restrikce se týkají úplného zavření diskoték a nočních klubů. Zpřísněné podmínky ovlivní i kavárny a bary, které tak budou od tohoto víkendu otevřeny jen do půlnoci, informují Dutch News.

Tamní vláda se tak rozhodla poté, co v zemi začala prudce narůstat čísla nových nakažených, přičemž nejvíce nových případů je právě mezi mladými lidmi.

Doporučeno
Blíží se další vlna koronaviru? Delta se vyskytla ve více než 100 zemích Blíží se další vlna koronaviru? Delta se vyskytla ve více než 100 zemích 8. července 2021 18:18

„Žádná zábava, ale je to nezbytné,“ řekl na páteční tiskové konferenci dočasný předseda vlády Mark Rutte.

„Všechno směřovalo k dobrému létu, a stále v to i doufáme, ale mrak zastínil slunce,“ uvedl nizozemský premiér a dodal, že nejde o obviňování konkrétní věkové skupiny nebo odvětví. Nový zpřísněný režim bude podle jeho slov platit nejméně do 13. srpna.

Nizozemské úřady hlásí přírůstek téměř 7 000 nových nakažených. Na začátku července přitom přibývalo denně okolo 500 až 700 případů a situace se rapidně zhoršila jen během několika dní. Rutte apeloval na obyvatele, aby respektovali nařízení, byli rozumní a dodržovali odstupy.

Domů
Sdílet
Diskuse