Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2021 22:06
Čas čtení 0:41
Kamila Šebestová

Miliardář Richard Branson si vzal na svůj první let k okraji vesmíru duhovou vlajku. Chtěl tak podpořit LGBT+ komunitu

Miliardář Richard Branson si vzal na svůj první let k okraji vesmíru duhovou vlajku. Chtěl tak podpořit LGBT+ komunitu
Zdroj: ČTK/ABACA/ABACA
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Britský magnát se rozhodl splnit si svůj sen a vycestoval do vesmíru.

Britský miliardář Richard Branson je známý svou dobrodružnou povahou. Vycestovat na okraj vesmíru a s sebou si vzal netradiční suvenýr – stužku v barvách duhové vlajky.

Na hranici vesmíru se mu podařilo dostat o několik dní dříve než jeho soupeři Jeffu Bezosovi. V neděli odletěl na palubě raketoplánu společnosti Virgin Galactic.

Doporučeno
Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) Ředitel Prague Pride Tom Bílý: Většina LGBT+ lidí se outuje v průběhu celého života. Není to jednorázová záležitost (Rozhovor) 10. července 2021 8:00

 

„Byl jsem dítětem, které zasněně koukalo na hvězdy. Dnes jsem dospělý člověk, který se z vesmírné lodi dívá dolů na naši krásnou Zemi. Mám vzkaz pro další generaci snílků – jestliže my dokážeme toto, představte si, co jednou dokážete vy,“ napsal nadšený Richard Branson na Instagramu. Na svůj profil přidává mnoho příspěvků s fascinujícími záběry zevnitř raketoplánu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Richard Branson (@richardbranson)

Duhovou vlajku se na raketoplán rozhodl vzít zejména proto, že chtěl podpořit LGBT+ komunitu v Orlandu po masakru v roce 2018. Homofob Omar Mateen tehdy vystřílel gay klub, zabil dohromady 49 lidí.

 

„Požádal mě o to někdo, kdo ztratil blízkého v orlandském masakru,“ řekl v rozhovoru pro britský list The Mail. Dodal, že má mnoho přátel, kteří jsou gayové. I proto se rozhodl podpořit LGBT+ komunitu ve formě stužky, kterou má připnutou na skafandru.

Domů
Sdílet
Diskuse