Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2021 12:18
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

Hádka ve Sněmovně: „Co lidovec, to pitomec,“ znělo z řad komunistů při schvalování stavebního zákona

Hádka ve Sněmovně: „Co lidovec, to pitomec,“ znělo z řad komunistů při schvalování stavebního zákona
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS
Uložit Uložené

Zákonodárci se v úterý po schválení stavebního zákona pohádali.

Ačkoliv ještě začátkem července Senát vetoval nový stavební zákon, Sněmovna ho v úterý odpoledne přehlasovala. K hnutí ANO, ČSSD a SPD se přidali i komunisté, kteří zákon ještě při předchozím hlasování nepodpořili. Právě tento krok vedl k hádce, při níž poslanec KSČM Zdeněk Ondráček lidovce nazval pitomci. „Mě může urazit jen inteligent,“ odvětil mu Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Doporučeno
Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? Mutace lambda, delta či kappa. Které varianty koronaviru se šíří v České republice a ve kterých krajích? 14. července 2021 10:33

Zákon začátkem července vetoval Senát, kterému se nelíbil navrhovaný přesun stavebních úřadů pod stát. Proti tomu se mimo jiné vyjádřila také opozice, podle níž by takový krok vedl ke kolapsu stavebního řízení a se zákonem nesouhlasili ani komunisté, kteří ho v prvním hlasování nepodpořili.

Právě komunisté však nyní otočili a stavební zákon, který opozice označuje za paskvil, Sněmovnou prošel. „Od té doby se nic nezměnilo, tisk zůstal stejný. Nerozumím tomu obratu, kdy komunisté prosadili něco, pro co minule nehlasovali. Logiku v tom marně hledám, nevím, jak to dokážete vysvětlovat,“ nechápal rozhodnutí komunistů šéf lidovců Marian Jurečka.

Doporučeno
Napadení v pražském metru: Muž se zastal obtěžované ženy. Po několika ranách pěstí zůstal ležet Napadení v pražském metru: Muž se zastal obtěžované ženy. Po několika ranách pěstí zůstal ležet 14. července 2021 11:30

Komunisti, co čin, to zločin, co slovo, to lež. Chytli jsme vás při lži. V zákonu se nic nezměnilo. Najednou vám nevadí, že budou lidé bydlet v dírách,“ přidal se k Jurečkovi poslanec Jan Bartoška, čímž přilil benzín do ohně a rozčílil hned několik poslanců KSČM.

Platí také: co lidovec, to pitomec,zaútočil na KDU-ČSL Zdeněk Ondráček (KSČM). Lidovec Pavel Bělobrádek se však nechtěl pouštět to větších hádek a na útok tak akorát odvětil, že „ho může urazit pouze inteligent.

Doporučeno
Očkování bez registrace: Na místě jsou dlouhé fronty, soutěž o iPhone 12 a tenisky ale hlavní motivací zájemců není (Reportáž) Očkování bez registrace: Na místě jsou dlouhé fronty, soutěž o iPhone 12 a tenisky ale hlavní motivací zájemců není (Reportáž) 12. července 2021 17:18
Domů
Sdílet
Diskuse