Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2021 21:03
Čas čtení 0:58
Ema Stanovská

Zaměstnanci Burger Kingu dali výpověď kvůli „nelidským podmínkám“. Jejich vzkaz vedení se stal virálním

Zaměstnanci Burger Kingu dali výpověď kvůli „nelidským podmínkám“. Jejich vzkaz vedení se stal virálním
Zdroj: Wikimedia/Anthony92931/volně k užití
NEWS FAST-FOOD
Uložit Uložené

Týdny pracovali ve třicetistupňových vedrech, jedna zaměstnankyně kvůli horkům omdlela.

Vylezli na žebřík a přímo pod velké logo Burger Kingu umístili vzkaz: „Dáváme výpověď. Omlouváme se za nepříjemnosti.“ Z provozovny v americké Nebrasce odešlo devět z jedenácti zaměstnanců.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Seeing Red Nebraska (@seeingrednebraska)

Zaměstnanci známé sítě restaurací s rychlým občerstvením se už déle stěžovali na špatné pracovní podmínky. Vadilo jim špatné zacházení, nedostatečné ocenění ze strany šéfa a nízké platy. V posledních týdnech museli pracovat v extrémních vedrech, která dosahovala přes 30 stupňů Celsia.

Rozhodnutí podat hromadnou výpověď padlo poté, co jednu ze zaměstnankyň, která musela odejít kvůli nevolnosti z práce dřív, nazval šéf „dětinskou“. Ve stejný den ji s dehydratací hospitalizovali v nemocnici.

Vzkaz se stal virálním

Výmluvný vzkaz měl být omluvou pro zákazníky a zároveň výsměchem nadřízeným. Těm se však vtipný nezdál. Ještě týž den volali manažerovi restaurace, aby ho okamžitě nechal sundat.

Doporučeno
Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem Otestovali jsme snídaně z fastfoodů. Víme, kde si dáš tu nejlepší a kterému místu se vyhnout obloukem 25. února 2024 10:00

Bylo ale už pozdě. Vzkaz se začal rychle šířit internetem a do několika hodin se stal virálním. Zaměstnanci následně dostali od lidí řadu podpůrných zpráv. Mluvčí Burger Kingu uvedl, že „podmínky v této provozovně nejsou v souladu s hodnotami naší značky“.

Nedostatek personálu a nízké platy

Mnohé americké provozovny s rychlým občerstvením bojují v důsledku pandemie s nedostatkem personálu. Jejich zaměstnanci proto musí pracovat více, ale za nižší platy. Mnoho z nich dává hromadné výpovědi a lepí na dveře restaurací rozzlobené vzkazy.

„Chcete vědět, proč jsme zavření? Zeptejte se vedení, proč nutí své zaměstnance pracovat v extrémních podmínkách přes osm hodin denně, a to bez jakékoliv přestávky či adekvátního platového ohodnocení,“ píše se na dveřích jedné mexické restaurace.

Domů
Sdílet
Diskuse