Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2021 14:36
Čas čtení 1:13
Adam Smeták

Hymna SPD: Petr Kolář ji nazpíval, ale teď se brání. „SPD volit nebudu a nejsem její tváří“

Hymna SPD: Petr Kolář ji nazpíval, ale teď se brání. „SPD volit nebudu a nejsem její tváří“
Zdroj: ČTK/Fotobanka ČTK/Šimková Veronika
POLITIKA SPD TOMIO OKAMURA
Uložit Uložené

Zpěvák kapely Arakain čelí kritice kvůli hymně, kterou nazpíval pro politickou stranu.

Zpěvák kapely Arakain Petr Kolář ve čtvrtek překvapil své příznivce, když vystoupil u příležitosti zahájení kampaně politické strany SPD Tomia Okamury. Straně, kterou ministerstvo vnitra ve své zprávě označilo za uskupení s „xenofobními a vyhroceně nacionalistickými prvky“, nazpíval hymnu, kterou rovnou živě představil publiku na Letné. Nyní čelí kritice, které se ale vehementně brání.

„Lidi by si měli uvědomit, že jsem hudebník a nazpíval jsem písničku, která mě zaujala, je líbivá a ukazuje moji lásku k vlasti. Nejsem politik a s politikou nemám nic společného. SPD nebudu volit, ani nejsem její tváří,“ vysvětloval Petr Kolář pro Super.cz

Ještě před vydáním písně tvrdil, že mu nejde o politiku, ale že se mu líbila píseň samotná. „Je o naší krásné zemi, má chytlavou melodii. Nic víc v tom nehledejte,“ řekl. Posluchači na něm ale nenechali nit suchou. Obviňují je z bezpáteřnosti, tvrdí, že dosáhl svého dna a osočují jej z úplatnosti. 

Sám zpěvák se už k hymně vyjadřovat nechce. „Rozhodl jsem se, že už to nebudu ani číst, a rozhodně se k tomu nebudu dál vyjadřovat. Jenom bych rozvířil další nepříjemné diskuze a negativní vlny,“ uvedl.

Doporučeno
Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří 1. listopadu 2023 17:07

Kromě svých fanoušků to ale schytal také od známých osobností. „Wow. Tohle nemůže myslet vážně. Lidi - Petr Kolář - by si měli uvědomit, že ‚nazpívat písničku‘ pro politickou stranu (a ještě ji přímo na jejím meetingu zpívat živě), znamená té straně propůjčit tvář a vyjádřit podporu... Wow. Nevěřím, že sám tomuhle prohlášení věří. Wtf,“ napsala na Twitter Iva Pazderková.

Přidal se k ní Pavel Novotný, který Koláře nazval idiotem, amatérem, zbabělcem a lhářem. K tomu ještě připojil poznámkami doplněný text Kolářova vyjádření k negativním reakcím. 

Domů
Sdílet
Diskuse