Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 6:34
Čas čtení 0:29
Richard Bonde

Made in China bude nově i na lahvích skotské whisky. Skotská palírna se stěhuje do Číny

Made in China bude nově i na lahvích skotské whisky. Skotská palírna se stěhuje do Číny
Zdroj: Unsplash/Adam Jaime/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Celé vybavení fabriky přesouvají do nejlidnatější země světa.

Skotská výrobna whisky patřící pod společnost Valentine International ukončuje činnost ve své domovské zemi. Stahuje se do čínského města Ordos v regionu vnitřního Mongolska.

Více než 35 tun vybavení, včetně palírny, podlah, ovládacích ventilů a potrubí se stahuje lodí z přístavu Buckie do města Tianjin. Celý přesun pálenice do Číny je součástí dohody z roku 2019 za desítky miliard korun.

Doporučeno
Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku Víš, čí pivo piješ? Toto jsou majitelé známých piv v Česku a na Slovensku 15. května 2021 14:30

Celé zařízení poskládají přímo na místě a budou vyrábět stejné produkty jako dosud. Odpovídá za něj jeho výrobce, firma Forsyths, která do Číny přestěhovala pětičlenný tým. Ten bude dohlížet na bezpečný chod celé výstavby.

„Skotsko je domovem whisky a má nejvíce zkušeností s výrobou alkoholu. Ao Fengting, předseda Mengtai Group, je přesvědčen o tom, že z toho bude skutečně přelomový projekt,“ řekl David Valentine, předseda Valentine International.

Domů
Sdílet
Diskuse