Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2021 22:53
Čas čtení 0:42
Daniel Mikolášik

Milan Lasica zemřel ve věku 81 let

Milan Lasica zemřel ve věku 81 let
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
NEWS
Uložit Uložené

Oblíbený komik ztratil vědomí během koncertu, oživit se ho už nepodařilo.

Oblíbený slovenský komik, bavič, herec a dramatik Milan Lasica zemřel ve věku 81 let. Se zprávou přišel deník SME, kterému informaci potvrdil zdroj blízký orchestru Bratislava Hot Serenaders.

„Lasica právě vystupoval spolu s orchestrem na jejich výročním koncertě v bratislavském Studiu L+S, když během interpretace písně omdlel. Oživit se ho už nepodařilo,“ píše SME. Koncert se konal u příležitosti 30. výročí orchestru a 20. výročí spolupráce s Lasicou.

Spolu se zesnulým Júliem Satinským v bývalém Československu tvořili jednu z nejoblíbenějších komických dvojic L+S. Během komunismu si nebrali servítky a ve svých vystoupeních ostře kritizoval totalitní režim. Geniální umělecké duo se stalo legendou pro několik generací.

„Humor byl projevem svobodného myšlení a přesně proto nás neměl režim v oblibě. Měli jsme se Satinským ,nevýhodu' v tom, že náš humor byl nejednoznačný. Dal se chápat všelijak. V době útlaku režimu se však i obyčejné věty stávaly projevem odporu vůči režimu. Obecenstvo si to tak přálo. Právě to vadilo těm, kteří nás neměli v lásce,“ prozradil Lasica pro Refresher v rozhovoru, který jsme s ním dělali přibližně měsíc před jeho náhlým skonem.

Milan Lasica
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domů
Sdílet
Diskuse