Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2021 16:28
Čas čtení 10:04
Dominik Vetrák

Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí?

Nadcházející 2 roky uvidíme téměř 20 marveláckých filmů a seriálů. O čem budou a jaké hrdiny a záporáky představí?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Marvel chystá neuvěřitelně velkou spoustu seriálů a filmů. Pokud budou všechny tak důležité jako Loki, budeme mít opravdu o čem diskutovat.

Máme za sebou premiéru Black Widow a konec první série Lokiho na Disney+. Předešlý film byl v kinech už před 2 lety, kdy jsme se šli podívat na Spider-Man: Far From Home. Udeřil koronavirus a vše se odsunulo, ale díky streamovací platformě Disney+ jsme se alespoň dočkali nových seriálů v podobě WandaVision a The Falcon and the Winter Soldier.

Marvel Studios tak konečně začíná vydávat své produkty. Kromě filmů si nyní největší fanoušci Marvelu mohou užít i seriály, kterých bude opravdu hodně. Jen do konce tohoto roku uvidíme ještě 3 filmy a 3 seriály, a to je již téměř konec července. V dnešním článku si blíže představíme, o čem budou jednotlivé projekty a jaké herce a postavy v nich uvidíme.

Doporučeno
Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu Svět Marvelu: Žádný Doctor Strange ani Wanda. Loki zapříčinil vznik Multiverse a už brzy se spojí všechny dimenze Marvelu 15. července 2021 17:30

What If? – 11. srpen 2021 (Disney+)

23 kratších epizod se zaměří na alternativní události ve světě Marvelu. Jinými slovy půjde o události a postavy z Marvelu v celkem či mírně odlišných situacích, než jaké si pamatujeme z dosavadních filmů a seriálů. Uvidíš tak zombie Avengery, Peggy Carter místo Captain America či T'Challu s hlasem Chadwick Bosemana v roli Star-Lorda. Jak název napovídá, What If znamená v překladu Co když/Co kdyby.

Co kdyby se Iron Man nikdy nestal Iron Manem, protože ho před výbuchem bomby, která mu do hrudi zaklínila nebezpečné střepy, zachránil Killmonger (Michael B. Jordan) ?. Vzhledem k události Lokiho, který otevřel Multiverse, je prospekt tohoto seriálu rázem mnohem zajímavější.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 3. září 2021 (kino)

Dlouhatánský název filmu odpustíme, protože nás seznámí se skutečným Mandarinem, lídrem zločinné organizace Ten Rings, která stála za únosem Tonyho Starka v úplně prvním Iron Manovi. V Iron Manovi 3 si Mandarina zahrál Ben Kingsley, ale ukázalo se, že šlo jen o podvrh a skutečný Mandarin se skrývá. Konečně se ho dočkáme v origin snímku o Shang-Chim, což znamená, že se podíváme na jeho zrod.

Shang-Chi je zřejmě nejznámější asijský marvelácký hrdina, takže očekáváme, že snímek bude v Číně obzvláště populární. Většinu hereckého obsazení tvoří Asiaté a ty se tak můžeš těšit i na postavu Wonga z Doctora Strange. Toho jsi mohl vidět v traileru, kdy bojoval s Abomination. Jde o zelenou obludu z The Incredible Hulk, která se od té doby ve světě Marvelu neukázala.

Takže tu máme návrat Abomination, avšak již v komiksové věrné podobě, Wonga, sympatické hlavní postavy v podání herců Sima Liu a Awkwafiny, Mandarina a zajímavě vypadající choreografie soubojů na styl asijských bojových umění. Marvel nám jednak představí nového hrdinu, jednak nás potěší staršími a oblíbenými postavami. Více se o snímku dozvíš zde.

Eternals – 5. listopad 2021 (kino)

Eternals je velkou hrdinskou týmovkou s pořádně slušným hereckým obsazením. Hlavní role si zahrají Kit Harington a Richard Madden z Game of Thrones, komik Kumail Nanjiani či Brian Tyree Henry z Atlanty. Salmu Hayek a Angelinu Jolie asi představovat netřeba. Eternals stvořili Celestials (v Marvel Cinematic Universe je zastupuje například Grandmaster z Thora či Collector z Guardians of the Galaxy), aby chránili Zemi.

V traileru pro film jsme se však dozvěděli, že ve většině případů vlastně Zemi chránit nemohou. Nevíme tak, proč Avengerům dosud nepomohli, přestože na Zemi žijí zřejmě již stovky let. Možná nám to tvůrci vysvětlí i v souvislosti s koncem Lokiho a Multiverse? Otázkou je i to, jaké hrozbě budou čelit a zda se o tom dozvědí Avengers. Budou obě skupiny chránit Zemi odděleně od sebe, nebo se nakonec spojí?

Pro tým Avengers a celkový čas hrdinů na plátně by jejich spojení dělalo problém, jelikož Eternals tvoří až 10 hrdinů. A protože je to Marvel, nečekáme, že by jich pár zabili už v prvním filmu. Eternals je jedním z nejzajímavějších projektů Marvelu, protože v něm hrají netradiční herci a režíruje Chloe Zhao, která za Nomadland dostala Oscara. Spekulovalo se, že v Eternals uvidíme i mladšího Thanose. Jakkoliv by nás to potěšilo, zřejmě jde pouze o zbožné přání fanoušků. Více se dozvíš zde.

Hawkeye – 2021 (Disney+)

Seriál Hawkeye byl zajímavý už i před filmem Black Widow. Mohli jsme se těšit na to, že Jeremy Renner dostane více prostoru. Jde o šikovného herce, který se správným materiálem a režií dokáže přinést na plátno či obrazovku kvalitní herecké výkony. V seriálu údajně začne přicházet o sluch a definitivně se rozhodne odjet do zaslouženého důchodu. Ať už z vlastní vůle, nebo násilím, bude muset vytrénovat svého nástupce.

V tomto případě jde o nástupkyni Kate Bishop, takže se stanou podobné věci jako v komiksech. Kate si zahraje charismatická a skvělá herečka Hailee Steinfeld (Bumblebee). Kromě těchto dvou herců uvidíme spoustu dalších jako Vera Farmiga, ale v první řadě nás těší účast Tonyho Daltona, jehož budeš znát z Better Call Saul v úchvatné roli Lala Salamanca.

Kromě toho v seriálu bude účinkovat i Florence Pugh jako Yelena. Ta se zřejmě stane novou Black Widow, ale ještě předtím konfrontuje právě Clinta Bartona (Hawkeye). Na konci filmu Black Widow jí totiž záhadná Contessa Valentina Allegra de Fontaine (Julie Louis-Dreyfus ze seriálu Veep) řekla, že právě Clint může za smrt její sestry Natashi. Zřejmě si párkrát dají do držky, než si Yelena uvědomí, jak blízcí si Clint a Natasha byli.

Čeká nás tedy několik dějových linií. Od Hawkeye přicházejícího o sluch a trénujícího svého nástupce, přes novou Black Widow až po hlavního záporáka, o kterém nic nevíme. Seriál Hawkeye je jednoznačně nejzajímavější z těch, které Marvel zatím ohlásil. Více jsme si o Black Widow řekli v tomto článku.

PS: V minisérii bude debutovat i indiánská, neslyšící hrdinka Echo. Hrát ji bude Alaquas Cox, která je neslyšící herečkou. Klobouk dolů Marvel.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hawkeye (@hawkeyeseries)

Ms. Marvel – 2021 (Disney+)

Letošní seriál, o kterém víme nejméně. Zároveň se na něj ale těšíme, protože všechny jeho epizody režírovali režiséři Bad Boys 3 – Adil El Arbi a Bilall Fallah. Hlavní postavou je Kamala Khan, pákistánsko-americká teenagerka žijící v New Jersey. Ms. Marvel se v roce 2014 stala první muslimskou hrdinkou od Marvelu, která dostala svůj vlastní komiks. V minisérii od Marvel Studios a Disney+ bude první muslimskou hrdinkou.

Postavu ztvární Iman Vellani, neznámá herečka, pro kterou bude seriál první profesionální rolí. Kamala dokáže roztáhnout tělo do téměř jakéhokoliv tvaru či velikosti. Kamala je velká fanynka Captain Marvel, se kterou se setká buď v minisérii nebo rovnou ve filmu Marvels, což je v podstatě Captain Marvel 2. Zatím nevíme, kdo bude záporákem.

Spider-Man: No Way Home – 17. prosinec 2021 (kino)

O Spider-Manovi jsme si toho už řekli velmi mnoho. Jeho identita byla na konci předešlého filmu odhalena a Parkera tak čekají těžké časy. Zpříjemňovat mu je bude MJ (Zendaya), s níž se konečně dal dohromady. Dnes je již jisté, že snímek zasáhne Multiverse. Uvidíme totiž Jamieho Foxxe jako Electra z Amazing Spider-Man 2 či Alfreda Molinu jako Doctora Octopuse ze Spider-Man 2.

Několik zdrojů tvrdí, že se vrátí i Emma Stone jako Gwen Stacy (herečka to vyvrátila), no a ukázat se mají i Andrew Garfield a Tobey Maguire jako předešlí Spider-Man. Potvrzený je Benedict Cumberbatch v roli Doctora Strange, který nahradí Iron Mana jako Spideyho mentor.

Co všechno si na nás Marvel přichystal se raději nebudeme ani pokoušet vyspekulovat. Možnosti jsou nekonečné a my očekáváme, že tento film bude splněným přáním všech komiksových fanoušků. Více si o projektu přečteš zde.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 25. březen 2022 (kino)

Pokračování Doctora Strange má velmi zajímavý název a zřejmě není náhoda, že má premiéru hned po Spider-Manovi. Ve filmu se nepochybně dozvíme více o Multiverse a o tom, jak to celé funguje a které postavy se díky tomu dostanou do Marvel Cinematic Universe.

Ve snímku bude důležitou roli hrát i Wanda jako Scarlet Witch, a díky informacím od The Hollywood Reporter víme, že se ve snímku údajně objeví i Loki v podání Toma Hiddlestona, což po událostech jeho seriálu dává smysl (více se o tom dozvíš zde). Vrátí se také Chiwetel Ejiofor jako Baron Mordo, ale určitě nebude jediným záporákem.

Tím by mohl být Nightmare, což je démon a vládce Dream (snové) dimenze. Nightmare dokáže čerpat sílu z psychických energií a z podvědomí snících bytostí. Ve hře je i stále Dormammu, záporák z jedničky či úplně jiná postava pocházející z Multiverse, nemluvě o tom, že nějaké problémy zřejmě nadělá i Wanda se svými novými schopnostmi. Režíruje Sam Raimi, který natočil původní trilogii Spider-Mana.

PS: Nebyli bychom překvapeni, kdyby cameo dostal i Mahershala Ali jako Blade.

Doctor Strange
Zdroj: Marvel Comics/Marvel Studio

Moon Knight – 2022 (Disney+)

Oscar Isaac je Moon Knight. Perfektní volba se skvělým hercem, i když možná trochu starším, protože herec má již 42 let. Moon Knight je přitom velmi zlehčeně řečeno takový marvelácký Batman. Musí být tedy ve formě, což s přibývajícími léty nebude pro herce vůbec jednoduché, no a všichni víme, že Marvel své postavy využívá pěkných pár let než jim dovolí jít do důchodu či umřít.

Civilním jménem Marc Spector, milionář a voják, který byl během vykopávek v Egyptě téměř zabit. Marc se však zhroutil před podzemní oltář egyptského boha noci a měsíce Konshu. Vstoupila do něj moc, uzdravil se a přijal identitu Moon Knighta. Jeho síla v noci narůstá do obrovských rozměrů a čím je měsíc větší, tím je hrdina silnější. Má i noční vidění a dokáže vidět infračervené záření i auru. V minisérii si zahrají i May Calamawy z Ramiho a Ethan Hawke (zřejmě jako záporák).

Moon Knight
Zdroj: Marvel Comics/Warner Bros.

Black Panther: Wakanda Forever – 8. červenec 2022

Po smrti Chadwicka Bosemana to měli v Marvel Studios velmi náročné. Očividně však přišli na způsob, jakým herce uctít a zároveň pokračovat v příběhu Black Panthera. Nevíme, jak vyřeší hercovu smrt a její dopad na příběh, ale očekává se, že titul Black Panthera převezme jiná postava.

Spekulovalo se o Shuri, ale její herecká představitelka napsala pár problematických tweetů. Ve hře je i M'Baku a malé zrnko naděje vidíme v návratu Killmongera v podání Michaela B. Jordana, i když nám herec vzkázal, že s tím nemáme počítat. V této chvíli můžeme fakt jen doufat, že to bude dobře vymyšlené. O samotném ději a záporácích nevíme nic. Podrobněji jsme se dvojce Black Panthera věnovali v samostatném článku zde.

Black Panther
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios

She-Hulk – 2022 (Disney+)

She-Hulk se objevila v komiksech už v 80. letech minulého století a její civilní jméno je Jennifer Walters. Schopnosti Hulka získala po nouzové transfuzi krve od svého bratrance Bruce Bannera. Její zelená forma však bývá poněkud oslabena, čímž si po přeměně dokáže zachovat většinu své osobnosti.

Pokud se tak stane i v minisérii, v Marvelu budeme mít dva inteligentní Hulky a žádného „Smash“ Hulka. A když už je řeč o Hulkovi, tak je prakticky jisté, že v minisérii se objeví i Mark Ruffalo jako Professor Hulk. Dlouho se spekulovalo, že se v seriálu objeví Charlie Cox jako Matt Murdock/Daredevil z vynikajícího seriálu na Netflixu, který byl bohužel zrušen. Daredevil by se měl objevit buď v seriálu nebo filmu Spider-Man 3.

Žánrově by mělo jít o komediální minisérii z právnického prostředí s délkou epizod okolo 20 minut. Hlavní roli ztvární Tatiana Maslany, ale zahraje si i Jameela Jamil (The Good Place) a údajně i Tim Roth (ztvárnil záporáka jménem Abomination).

Disney+ Armor Wars She-Hulk Moon Knight Ironheart
Zdroj: Marvel Studios/Disney+/Marvel Comics/Walt Disney

Thor: Love and Thunder – 6. květen 2022 (kino)

Režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok, JoJo Rabbit) slibuje, že jde o jeho dosud nejbláznivější film. My doufáme, že zároveň i nejvtipnější. Dějově se toho bude dít opravdu hodně. Součástí filmu by měla být většina členů Strážců galaxie, přičemž potvrzena je Nebula a Star-Lord. Důležitou roli bude mít i Natalie Portman, protože se jako Jane Foster po vzoru komiksů stane ženským Thorem.

Vrátí se také Valkyrie, Korg a Miek z Thor: Ragnarok a Christian Bale si zahraje záporáka se jménem Gorr the God Butcher. Poprvé se objevil v komiksu z roku 2012. Jeho cílem je zabít všechny bohy, kteří nezabránili smrti jeho rodiny. Možná uvidíme Beta Ray Billa, vesmírnou bytost hodnou Mjolniru a Thorova kamaráda. A aby toho nebylo málo, Zeus bude ztvárněn Russellem Crowem. Uff, pořádně nabitý film.

The Marvels – 11. listopad 2022

Pokračování Captain Marvel nabralo posilu, kterou je Ms. Marvel aka Kamala Khan. Logicky se tak The Marvels musí odehrávat v současnosti, do které je zasazena i minisérie Ms. Marvel. Kromě těchto dvou žen můžeme počítat i s Monicou Rambeau (černoška z WandaVision, která díky Wandinému poli získala superschopnosti). A to je asi tak vše podstatné, co o filmu víme. Monicu si však ještě zmíníme u jednoho seriálu.

The Marvels
Zdroj: Marvel Studios

Secret Invasion – 2022 (Disney+)

Tím seriálem je právě Secret Invasion. Jde o minisérii, v níž hlavní role ztvární Samuel L. Jackson jako Nick Fury, vynikající Ben Mendelsohn v roli Talose z rasy Skrull a Emilia Clarke v neznámé roli. Secret Invasion je v komiksech událost, ve které se na Zemi odhalí členové mimozemské rasy Skrull. Ti před dlouhými lety zajali významné politické a jiné osobnosti na Zemi, přebrali jejich fyzickou podobu a začali se připravovat na plán ovládnutí naší planety.

 

S touto mimozemskou rasou jsme se v Marvel Cinematic Universe seznámili v Captain Marvel. Jak vidíme v potitulkové scéně WandaVision, Skrullové pronikli na významné politické a vládní pozice. Možná se dočkáme kopírování komiksů, kde byli ve skutečnosti záporáci (ve filmech si prohodili záporácké role s rasou Kree).

 

Jeden ze Skrullů a řad FBI přišel na konci WandaVision za Monicou Rambeau a naznačil jí, že se s ní chce setkat buď Nick Fury nebo Talos. Očekáváme, že seriál uvidíme spíše než The Marvels, protože Monica se nejprve musí spojit s Captain Marvel, což může zařídit právě Nick Fury.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania – 17. únor 2023

Quantum Realm z Ant-Man and the Wasp a Avengers: Endgame bude mít dohru ještě v minimálně jednom filmu. Třetí Ant-Man se kromě ní bude věnovat i záporákovi Kang the Conqueror (zahraje si ho Jonathan Majors). Údajně se stane dalším obrovským záporákem ve stylu Thanose. Jeho starší verzi jsme viděli ve finále Lokiho, ale jde o příliš komplexní téma, takže pro více informací klikej na tento článek, kde jsme podrobně vysvětlili konec Lokiho, Multiverse, Kanga a vše potřebné.

Kang bude nepochybně vedlejším záporákem či postavou, která táhne za nitky z pozadí. Ant-Man a spol. ho určitě neporazí, takže stále nevíme, o čem přesně film bude. V ději bude důležitý jak Ant-Man, tak Wasp a nepochybně i Hank Pym v podání Michaela Douglase. Roli Janet van Dyne si zopakuje Michelle Pfeiffer.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Zdroj: Marvel Studios

Guardians of the Galaxy Vol. 3 – 5. květen 2023

James Gunn se po dokončení Suicide Squad a spin-off seriálu Peacemaker o postavě Johna Ceny vrátí zpět do Marvelu. Disney ho po jeho vyhození znovu vzalo zpět, aby mohl dokončit trilogii Strážců galaxie. Bohužel, stále nevíme o příběhu vůbec nic. Film je stále vzdálen 2 roky. Počítat můžeš s kompletním týmem Strážců z předešlých snímků. Myslíme, že některé postavy i zemřou. Kandidátem číslo jedna je Drax v podání Davea Bautisty, který už prozradil, že s postavou zřejmě skončil.

Guardians of the Galaxy 3
Zdroj: Marvel Studios

Potvrzené filmy, o kterých nevíme, kdy je uvidíme: Captain America 4, Blade, Deadpool 3, nová Avengers týmovka, X-Men, Fantastic Four. Potvrzené seriály, jejichž data premiér neznáme: Armor Wars (Disney+), Ironheart (Disney+), seriál o Wakandě a Okoye (Disney+) a I am Groot (Disney+). Na Vánoce 2022 bychom se ještě od Jamese Gunna a herců ze Strážců galaxie měli dočkat vánočního speciálu. Zatím však netušíme, co přesně to znamená.

Domů
Sdílet
Diskuse