Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. července 2021 14:30
Čas čtení 7:42
Tímea Krauszová

Katka v 16 letech přišla na to, že ji vzrušuje hraní si na zvířátka. Není to jen o sexu, lidi petplay vzrušuje i uklidňuje

Katka v 16 letech přišla na to, že ji vzrušuje hraní si na zvířátka. Není to jen o sexu, lidi petplay vzrušuje i uklidňuje
Zdroj: se svolením respondentky
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

V nové části série Šťavnaté léto se věnujeme praktice, při níž si lidé hrají na domácí zvířata. Vzrušuje je to. A pro Refresher vysvětlili, proč by to mohlo vzrušovat i tebe.

V sérii Šťavnaté léto ti přineseme pohled do světa kink a méně mainstreamových sexuálních praktik. Nebude to přehlídka, kterou si dokážeš vychutnat jen zvenčí. Ber to spíše jako pozvánku na experimentování a odhalování vlastní sexuality během letních prázdnin.

Abychom ti přinesli autentický a relevantní obsah, povídali jsme si se sexuoložkami, psycholožkami, sexkoučkami a s lidmi, kteří různé kinky (netradiční sexuální praktiky) doma opravdu i praktikují.

Tentokrát jsme se zaměřili na praktiku, která v našich končinách není prezentována v mainstreamu. Alespoň ne úplně tak, jak ve skutečnosti probíhá. Instagramové filtry s kočičími oušky nebo psím čenichem jsou velmi oblíbené a přestože lidé nad nimi kroutí očima, většina z nás si je už vyzkoušela. Milujeme zvířátka a milujeme se i mazlit a tulit.

Co když tyto dvě věci spojíš? Představujeme ti petplay nebo v překladu hru na domácí zvířata. Je to kink dvou, nebo více, dospělých lidí (žádná zvířata při tom nejsou přítomna). Zahrnuje aktivity, slovní zásobu a v mnoha případech i outfity, které se však podobají na naše zacházení se zvířaty. Cvičíme je, krmíme je, hrajeme si s nimi a nadevše je milujeme. No nezní to jako splněný sen?

Doporučeno
Nehýbej se, zavři oči, buď ticho! Proč lidi baví omezovat své partnery při sexu? Nehýbej se, zavři oči, buď ticho! Proč lidi baví omezovat své partnery při sexu? 11. července 2021 12:30
V tomto článku si přečteš:
  • Co všechno zahrnuje petplay
  • Je petplay vstupní branou do zoofilie
  • Co na tento kink říká psycholožka, která zná mnoha členů petsexistické komunity?
  • Jak ho ve skutečnosti prožívá Katka, která se mu věnuje už pár let?
  • Vede petplay pokaždé k sexu?
  • Jak doma začít, pokud si chceš zkusit být na chvilku kotě nebo štěně?

Nehrajeme si se zvířátky, hrajeme si na zvířátka

Aportování, krmení, hlazení, tažení vlečky... v někom to evokuje typický život na venkově mezi zvířaty, ale pro někoho je to vzrušující představa, kterou chce zažít na vlastní kůži.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fae👣 (@mossfaery)

Petplay je založen na vztahu dospělých lidí, přičemž všechny strany s aktivitami (jak to již u kink bývá) musí souhlasit. Jde o vztah dominantní a submisivní osoby, proto technicky spadá do kategorie BDSM. Vůbec však nemusí zahrnovat bolest či kostýmy, jde prioritně o stav mysli, do kterého se během hry dostanou. Submisivní člověk bývá tím zvířetem, přičemž nejrozšířenějšími jsou psi, kočky a poníci (přičemž například v gay vztazích bývá oblíbenější štěňátko než dospělý pes).

„Nejde o projev sexuální náklonnosti ke skutečným zvířatům, ale o tu hru na zvířátka jako jednu z forem předehry. Každého člověka v tomto přitahuje něco jiného: může to být zvíře a pán, nebo student a učitel nebo i jiné úkoly,“ vysvětluje Zdenka Pospíšilová, česká psycholožka, která se ve své praxi soustřeďuje na kinky, sexualitu a různá nestandardní vztahová uspořádání.

„Pokud mě to láká a ptám se sama sebe, jestli je to pro mě, je vhodné s tím experimentovat,“ říká psycholožka. Možná se na podobná videa proklikáš při sledování porna, nebo o tom můžeš číst články. Pokud ano, může to naznačovat tvou preferenci. Jak upozorňuje Pospíšilová, to, jaké porno sledujeme, nebo jaké máme vnitřní fantazie, se nemusí (a někdy ani nedá) vždy překlopit do reality.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mr. S Leather (@mrsleather)

Hra na zvířátka může zahrnovat různé aktivity, vysvětluje dále expertka na kinky a sexualitu. Mohou to být něžné věci, které by vlastně ani na veřejnosti nevzbudily nějaké pohoršení: hlazení po bříšku, škrábání za uchem, milé přezdívky a nekonečné rozmazlování. Mnohé dvojice si procházejí i výcvikem: páni učí své pejsky aportovat, lehnout, sednout a pokud to udělají, dostanou odměnu. Bývá to normální jídlo pro lidi, nebo další dávka mazlení se.

„Zvířátka“ mohou pít z misky, chodit či běhat po čtyřech, v případě poníků je běžné je i zapřáhnout do práce. Táhnou vlečku se svým pánem nebo svojí paní, můžou se dokonce organizovat i závody. Kostýmy jsou spíše doplněk, samotnou hru můžeš zažít i bez nich.

Často se přitom preference u lidí míchají, například někteří preferují být koťátkem a zároveň jsou rádi svázáni, a tak doma praktikují shibari. Jiné baví bolest a tak jsou v roli pejska naschvál neposlušní, aby dostali po zadku. Hranice prakticky neexistují, vše je na dohodě obou stran.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Chateau - Cat girl Manor (@the_chateau)

Pokud to však chtějí praktikovat dlouhodobě, obvykle si pořídí kostýmy. Začíná to oušky na čelenkách a připínacích ocáscích, případně análních kolících s ocasem. Pokračuje často právě zvířecími kostýmy či makeupem, často je zde propojení na cosplay a styl si můžeš zvolit i podle svých preferencí. I Katka, se kterou jsme si o petplay povídali, se k němu dostala přes lásku ke cosplay a anime.

Jako zvířátko sex nemívám, zažívám jinou úroveň vědomí a svobodu

Katka o petplay mluví otevřeně, ale není zvyklá to nahlas prezentovat. Její blízcí o této preferenci vědí, ale neřešila to s nimi dopodrobna. Občas přidá nějakou fotku na svůj Instagram, ale je to jen zlomek zájmů. Na to, že ji baví hrát si na zvířátko, přišla zhruba v 16. Začalo to s alternativní módou, zejména s goth stylem. Bavily ji řetězy, obojky a podobné doplňky.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101003 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse