Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2021 9:30
Čas čtení 4:23
Dominik Vetrák

5 nejočekávanějších her v srpnu a září

5 nejočekávanějších her v srpnu a září
Zdroj: Sony
TECH
Uložit Uložené

Toto je pět nejočekávanějších her, které si zahrajeme v následujících dvou měsících.

Léto ještě nekončí, a i když je těžké zavřít se do pokoje, ignorovat teplo, párty, bazény a podobně, sem tam nás konzoly a počítače svými hrami přece jen zlákají. Jinak tomu nebude ani v srpnu a září, kdy vychází hned několik nesmírně očekávaných titulů. Říká se přitom, že léto bývá na nové hry slabé. Tento rok to určitě neplatí.

Doporučeno
10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 16. června 2021 13:39

Kena: Bridge of Spirits – 24. srpen (PC, PS4 a PS5)

Snad nejočekávanější indie hra tohoto roku pochází z malého studia, ve kterém pracuje přibližně 20 vývojářů. Všichni jsou ve světě her amatéry, kteří začínali jako tvůrci animovaných filmů či videí. Jejich debut však může absolutně zazářit. 

Jde o akční adventuru, ve které hraješ za Kenu, mladé děvče obratné jako s lukem, tak s holí. Společně s milými zvířátky s názvem Rot se musí dostat přes všechny překážky a zachránit les před tajemným zlem. Jako hráč budeš luštit hádanky, bojovat s nepřáteli a bossy a zlepšovat své schopnosti. Kena je podle prvních recenzentů, kteří měli možnost vyzkoušet si hodinu hraní, směsí herních elementů z takových pecek, jako jsou God of War, Horizon, Pikmin a další.


Navíc má elementy žánru Metroidvania, takže se zřejmě budeme vracet k předešlým lokacím, avšak již s novými schopnostmi, které nám dovolí odhalit v nich skryté cesty. Kampaň by měla trvat 10 hodin a podle novinářů má nádherný soundtrack a nesmírně kvalitní animaci. Cena hry by se přitom měla pohybovat kolem pouhého tisíce korun.

12 Minutes – 19. srpen (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)

Příběh této hry se odehrává v časové smyčce. Manžel (James McAvoy) se neustále probouzí u stolu se svou manželkou (Daisy Ridley) poté, co jim do bytu vnikne policista (Willem Dafoe), obviní jeho manželku z vraždy jeho otce a následně oba zabije. Manžel se neustále probouzí ve stejném okamžiku. Svou ženu musí pokaždé znovu přesvědčovat, že je někdo zabije, a společně musí přijít na to, proč si policista myslí, že mu manželka zabila otce.

Nebo to svému manželovi jen žena nechce přiznat? V každém případě jde o příběhovou adventuru plnou zvratů, silného příběhu a několikahodinové snahy s cílem přežít. Těšíme se i na výkony špičkových herců, kteří příběhu a postavám dodají potřebnou autenticitu. 12 Minutes vyjde v rámci předplatného Game Pass, takže pokud si ho platíš, zahraješ si hru zdarma.

Lost Judgement – 24. září (Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5)

V Refresheru to říkáme už dlouho a rádi si to zopakujeme. Pokud jsi náruživý hráč a ignoruješ japonské hry, nikdy si nezahraješ jedny z nejlepších her na světě. Minulý rok se nám do TOP 10 her dostaly dokonce čtyři japonské tituly. Kdyby Judgment vyšel v roce 2020, bylo by jich pět. Jde o spin–off k sérii Yakuza. V Judgment ale nehraješ za člena Yakuzy, ale za soukromého detektiva, který byl předtím právníkem.

Podíváš se na různé případy a řešení zločinů, které oplývají překvapivými zvraty. Příběh hry je překvapivě seriózní a temnější, protože se v něm řeší mnoho vážných témat. Na druhé straně je hratelnost docela zábavná, když nepřátele ničíš ve stylu soubojů her Yakuza a řešení případů si zpříjemňuješ vtipnými minihrami. Judgment se může pochlubit úžasným scénářem, dialogy i soundtrackem. Zamiluješ si i postavy, se kterými je radost trávit čas.

A už za pár týdnů se dočkáme jejich návratu. Detektiv Takayuki Yagami se v druhé části dostane i na střední školu, kde bude vyšetřovat nebezpečný případ. Setkáme se s ještě depresivnějšími tématy, jako je sexuální obtěžování nebo sebevražda. 

P.S. Doporučujeme hrát v původním japonském znění.

FIST: Forged in Shadow Torch – 7. září (PS4 a PS5)

FIST je jedna z nejlépe vypadajících her z programu Playstation China Hero Project. Playstation podpořilo množství čínských vývojářů a studií, které tak mohly vytvořit vlastní hry. Tyto tituly budou zřejmě na oplátku exkluzivní pro konzole Playstation (a možná se později dostanou na PC). FIST přitom vypadá jako hra od většího studia. 

Má kvalitní animace, detailní filmové sekvence odhalující příběh a postavy, zábavně vypadající hratelnost a propracované herní mechanismy. Žánrově se dá titul zařadit jako Metroidvania. Budeš v něm zkoumat různé oblasti a vracet se zpět s novými schopnostmi, abys odemkl lokace, které byly dříve uzamčené. Užiješ si i hodně akce, když budeš hrát za zajíce s velkou robotickou rukou.

Tu si v průběhu hry budeš moci zaměnit za vrták či bič v závislosti na tom, proti jakému typu nepřítele bojuješ. Hra vypadá trochu náročněji, takže zřejmě nepůjde o nic pro malé děti. Autoři si údajně dali záležet i na příběhu a jeho postavách. Lépe ti ale hru představí tento skvělý trailer.

Director’s Cut pro Ghost of Tsushima (20. srpen) a Death Stranding (24. září) – PS5

Playstation krátce po sobě ohlásilo PS5 verze 2 úžasných exkluzivit pro PS4. Ghost of Tsushima (v recenzi u nás dostalo 8,5/10) a Death Stranding (naše recenze 9/10) se dočkají takzvaných Directors Cutů. Ve filmovém průmyslu jde o film, který sestříhal sám režisér bez připomínek studia (často je to delší verze snímku). 

Ve světě her se tento pojem nepoužíval, ale zdá se, že se Sony zalíbil a budoucí Playstation exkluzivity, které dostanou PS5 verzi (díváme se na tebe The Last of Us: Part II), by mohly nést takové označení. Ve skutečnosti ovšem nejde o nějaké ultimátní verze kreativního režiséra hry.

Například Director’s Cut pro Death Stranding neznamená, že původní verze není vším, čím ji chtěl tvůrce hry Hideo Kojima mít. Director’s Cut je jednoduše rozšířená verze s novým obsahem a název Director’s Cut je spíše marketingovým tahem (a musíme uznat, že velmi povedeným).

Co se týče obsahu, Ghost of Tsushima je na tom lépe. Kromě vizuálního a technického vylepšení pro PS5 verzi (60fps, 4K, funkce ovladače Dualsense atd.) si užiješ i nový obsah. Ikishima Island je ostrov nedaleko Tsushimy, kde se Jin setká s novým, nebezpečným nepřítelem. Čeká nás tedy nový příběh, postavy i novinky v hratelnosti. Rozšíření by mělo do hry přidat několik hodin obsahu.

O novém obsahu pro Death Stranding toho víme o něco méně, protože vyjde o měsíc později. Těšit se můžeš na nové dějové linie, mise, novou oblast, zbraně, vozidla i druhy nepřátel. Fanoušci, kteří preferují více akce, mohou hru hrát mnohem akčnějším způsobem a s lepšími zbraněmi. Kromě toho se dočkáme i nové hudby a klasického technického upgradu na PS5 s lepším vizuálem a podporou speciálních funkcí ovladače Dualsense.

Bonus: Recompile – 19. srpen (Playstation 5, Xbox Series X/S, PC)

Recompile je 3D Metroidvania, ve které budeme jako neposlušný kód zkoumat digitální svět a bojovat přitom s jeho nástrahami. Více slov skutečně není potřeba, protože trailer hru prodává lépe než cokoliv, co o ní napíšeme. Hra by mohla zaujmout obzvlášť fanoušky Returnalu. Přesvědč se sám.

Dalších 5 nesmírně očekávaných titulů: Life is Strange: True Colors, Lost in Random, Tales of Arise, Deathloop, Sable. Kromě toho vychází i Road 96, konzolový port pro Hades, SkateBIRD, Psychonauts 2, No More Heroes 3, Chernobylite, WarioWare nebo Diablo 2: Ressurected. 

Zpět
Sdílet
Diskuse