Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2021 19:24
Čas čtení 1:02
Viktor Kniš

84letý Němec skladoval ve sklepě tank, protiletadlové dělo i torpédo. Hrozí mu pokuta 13 milionů korun

84letý Němec skladoval ve sklepě tank, protiletadlové dělo i torpédo. Hrozí mu pokuta 13 milionů korun
Zdroj: Unsplash/Gabriel Lenca/volně k užití
NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Důchodce přitom kontaktovalo i několik sběratelů z Německa v souvislosti s dalšími předměty jako útočné pušky a pistole.

Němečtí právníci se přou kolem případu důchodce, který v suterénu svého domu skladoval tank z dob druhé světové války, protiletadlové dělo, torpédo a další zbraně. Informovala o tom v pondělí stanice BBC.

Tank i ostatní předměty byly vyzvednuty z domova v severoněmeckém městě Heikendorf za pomoci armády už v roce 2015. Prokuratura a obhajoba v současnosti jednají o trestu, který by pro 84letého muže přicházel v úvahu – včetně podmíněného trestu a pokuty do výše 500 000 eur (zhruba 13 milionů korun). Důchodce také musí těmto monumentálním předmětům najít nový domov.

Podle mužova obhájce má o tank Panther zájem jedno muzeum ve Spojených státech. Mnozí historici uvádějí, že šlo o nejefektivnější vozidlo tohoto typu, jaké Německo během druhé světové války nasadilo, píše BBC.

Domů
Sdílet
Diskuse