Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2021 15:52
Čas čtení 1:17
Tereza Šnajdrová

Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu

Pod vlivem drog se vloupal k seniorce, kterou nakonec uškrtil. Pachatel z Olomouce se následně pokusil o sebevraždu
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Olomoučtí kriminalisté řeší vraždu, k níž došlo v noci na středu 28. července.

Olomoučtí kriminalisté obvinili muže, který se v noci na středu 28. července v Olomouci vloupal ke čtyřiaosmdesátileté seniorce. Tu se muž pod vlivem drog rozhodl okrást, čemuž však byla seniorka přítomna a zloděj ji proto fyzicky napadl. Nebohou oběť rdoušením usmrtil, z místa činu utekl, a nakonec se pokusil o sebevraždu. Policisté ho našli dřív, než si stihl vzít život a nyní mu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest, informuje Policie ČR.

Doporučeno
Už jako malý rád zabíjel psy a kočky a později brutálně zavraždil i dvě osoby. Toto jsou nejhorší vrazi Česka Už jako malý rád zabíjel psy a kočky a později brutálně zavraždil i dvě osoby. Toto jsou nejhorší vrazi Česka 27. července 2021 18:52

Ve středu 28. července v brzkých ranních hodinách přijala policejní tísňová linka oznámení o možném vloupání do rodinného domu v olomoucké místní části Nedvězí. Po příjezdu na místo policejní hlídka při prvotním ohledání místa v jednom z pokojů našla čtyřiaosmdesátiletou majitelku bez známek života. Vše nasvědčovalo tomu, že seniorka zemřela násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Kriminalisté z místa činu zajistili mnoho stop, které je přivedly k jednomu konkrétnímu muži a jen po pár hodinách od spáchání vraždy po něm vyhlásili pátrání. Muže pak odpoledne našli v jeho úkrytu, kde ležel s řeznými ranami na těle. Pravděpodobně na něj dolehla bezvýchodnost situace a pokusil se o sebevraždu, kterou mu však překazili strážníci, poskytli mu nezbytnou první pomoc a převezli ho do Fakultní nemocnice Olomouc. Vrah po ošetření skončil v policejní cele a ke všemu se doznal.

Obviněný do domu vnikl v noci na středu 28. července, a to s úmyslem získat majetkový prospěch a že čin pravděpodobně spáchal po předchozím užití návykových látek. Majitelku nejprve fyzicky napadl a vzápětí ji rdoušením a škrcením usmrtil. Dům pak ještě delší dobu prohledával. Teprve poté, co jej vyrušil syn majitelky, který se náhodou probudil, z místa utekl a ukryl se v sousedním, zatím neobydleném domě,“ pokračovala Šafářová.

Muž je nyní obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, kterého se dopustil v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch a ženu navíc usmrtil zvlášť trýznivým způsobem. „V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest,“ dodala policejní mluvčí.

Doporučeno
Do ubytovny v Praze, v níž bylo více než 600 lidí, hodil molotovův koktejl. Zadrženému muži nyní hrozí až výjimečný trest Do ubytovny v Praze, v níž bylo více než 600 lidí, hodil molotovův koktejl. Zadrženému muži nyní hrozí až výjimečný trest 30. července 2021 12:35
Domů
Sdílet
Diskuse