Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2021 14:10
Čas čtení 1:01
Martin Adam Pavlík

Sbohem podpatkům a sukním. Ukrajinské letušky je vymění za tenisky a kalhoty

Sbohem podpatkům a sukním. Ukrajinské letušky je vymění za tenisky a kalhoty
Zdroj: Unsplash/Lukas Souza/volně k užití
MÓDA
Uložit Uložené

Nové uniformy pro letušky s názvem Skyup Champions byly navrženy ve spolupráci s ukrajinskou módní značkou GUDU.

Největší ukrajinská nízkonákladová letecká společnost Skyup usiluje o progresivní a sympatickou změnu. Její letušky vymění konvenční podpatky a sukně za stylové tenisky Nike Air a kalhoty. Nová uniforma s názvem Skyup Champions byla navržena ve spolupráci s ukrajinskou módní značkou GUDU a má odrážet měnící se společenské normy pro ženy.

„Profese letušky vznikla téměř před sto lety. Za toto období se toho hodně změnilo a hlavně – změnila se žena. To vyžaduje novou vizi profese, revoluční změny. A nyní zavádíme tyto změny,“ napsala společnost na facebookové stránce.

Doporučeno
Norské plážové házenkářky byly nuceny hrát v bikinách. Když protestovaly, prý je chtěli diskvalifikovat Norské plážové házenkářky byly nuceny hrát v bikinách. Když protestovaly, prý je chtěli diskvalifikovat 20. července 2021 8:49

Módní poradenská agentura Frame Fashion Consultancy pro leteckou společnost provedla rozsáhlou studii, jejíž součástí byla exkurze do historie oděvů letušek či rozhovorey s letuškami. Jako výsledek společnost vyvinula koncept nové uniformy. Ta má odrážet moderního ducha a je založena na myšlence pohybu.

Jak společnost dále uvádí na sociální síti, změna osloví zejména ty, kteří nemají rádi přílišnou formálnost, ale oceňují styl. „Toto jsou šaty stvořené pro ty, kteří milují cestování a život,“ uvádí ukrajinská letecká společnost. Dodává, že letušky byly poté, co jim představili nové uniformy, přímo v sedmém nebi.

Spolu s GUDU Skyup vytvořila pohodlný a stylový kalhotový kostým s dynamickou siluetou, přičemž image doplnila lehkým trenčkotem vyrobeným z náhrady italské kůže, ve kterém budou moci letušky díky teplé podšívce chodit i do chladného prostředí. I když bude líčení pro letušky stále povinné, budou mít k dispozici i širší výběr účesů, které budou moci sladit s uniformami.

Domů
Sdílet
Diskuse