Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2021 9:54
Čas čtení 0:56
Daniel Mikolášik

„Nemůžeme mít zlato oba?“ Po rozdělení titulu skokanů přišla nefalšovaná radost. Sleduj nejkrásnější moment olympiády

„Nemůžeme mít zlato oba?“ Po rozdělení titulu skokanů přišla nefalšovaná radost. Sleduj nejkrásnější moment olympiády
Zdroj: Abbie Parr/Getty Images
SPORT LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2020
Uložit Uložené

Oba skokani se zachovali sportovně. Jejich radost ze zlata zachytily televizní kamery.

Skokani do výšky se na letošní olympiádě v Tokiu postarali o nezapomenutelný a velmi emotivní moment. Ital Gianmarco Tamberi a Mutaz Baršim z Kataru pokořili 237 cm v posledním kole. Mohli mezi sebou dále bojovat o zlato v rozeskakování, ale možností bylo i rozdělení titulu, píše Eurosport.

„Nemůžeme mít zlato oba?“ zeptal se Baršim mezinárodního delegáta pro skok do výšky Cana Korkmazogly z Turecka, přičemž jejich jednání po celou dobu zachycovaly i televizní kamery. „Je tu i taková možnost, pokud se tak oba rozhodnete,“ odpověděl delegát, po čemž následovala nefalšovaná radost obou atletů.

Baršim se podíval na Tamberiho a bez jakýchkoliv slov se pouhým pohledem okamžitě dohodli. Plácli si rukama, Tamberi začal dojetím křičet a svého rivala vášnivě objal tak, že na něj vyskočil. Srdcervoucí záběry skutečného sportovního chování najdeš ve videu níže.

Není to ale poprvé, co si sportovci na olympijských hrách rozdělili zlatou medaili v atletice. Před 109 lety, v roce 1912, se na olympiádě ve Stockholmu rozdělili atleti v pětiboji i v desetiboji.

Doporučeno
Česko pomalu sčítá olympijské medaile. Kdo by mohl ještě cenný kov získat? Česko pomalu sčítá olympijské medaile. Kdo by mohl ještě cenný kov získat? 6. srpna 2021 10:34

„Dokázali jsme něco, o čem jsme vždycky snili. Dělba zlata? Stačil nám zlomek sekundy, podívali jsme se jeden druhému do očí a všechno bylo jasné,“ řekl po rozdělení medaile Tamberi. „Tak dlouho jsme dřeli, byly v tom roky odříkání – a nyní jsme šampióni,“ dodal Baršim.

Domů
Sdílet
Diskuse