Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2021 15:35
Čas čtení 6:06
Jan Jindřich Karásek

10 nejlepších alb na road trip

10 nejlepších alb na road trip
Zdroj: Unsplash / Dino Reichmuth
HUDBA
Uložit Uložené

Je za námi polovina léta a druhá před námi. A jestli k tomuhle ročnímu období něco patří, je to cestování. Pokud se na výlet teprve chystáte, nezapomeňte si s sebou krom jídla, pití a přátel taky sbalit pořádnou muziku.

Ať už se chystáš na víkendovou projížďku po republice, nebo vyrážíš na pořádný road-trip do zahraničí, máme pro tebe tipy na alba, která ti jednoznačně zpříjemní cestu.

Letní festivaly zatím nejsou všechny zdaleka u konce a nikdo nepopírá, že se na nich loví krásné vzpomínky, obzvlášť, když jich letos tolik nemáme. Navíc jsme si je dlouho kvůli pokračující pandemii nemohli užít a naše těšení bylo o to intenzivnější. Ale někdy je třeba od davů lidí utéct úplně pryč. Vzít s sebou kamarády (nebo taky ne), sbalit batoh, protočit klíči a zmizet za obzorem. Od toho tu jsou road tripy. A ty nutně potřebují svůj soundtrack, jinak to prostě nejde.

Auto se poznalo s rádiem už v roce 1922 a od té doby jsou neoddělitelnými parťáky. Hudba prostě na čtyřech kolech zní dobře. Když si to svištíš po sluncem zalité silnici, pořádná rocková hymna ten pocit rychlosti a štěstí jen umocní. A když se pak v noci ze zadního sedadla budeš dívat na zašedlé nebe a zhaslou krajinu, tichý folk tě zase přenese do té správné, přemýšlivé nálady. Americké filmy by mohly vyprávět, jak jsou naše hudební zážitky o tolik větší, když probíhají za jízdy. Tady jsou naše tipy, co tvým uším na příštím road-tripu dopřát.


album, růže, whitney
Zdroj: Vydavatelství Secretly Canadian

Whitney – Light Upon a Lake

Ukázkové breakup album a zároveň zhudebněná definice radostí prozářeného léta. Cože? Jak je to možné? Whitney se na jejich debutu podařilo skloubit smutek z loučení s radostí z nově otevřeného obzoru plného možností. Líbezné melodie kombinují retro kytary i rozdováděné saxofony a dohromady tvoří dokonalý soundtrack k road tripu kohokoli z nás. Tohle album má zázračnou sílu evokovat atmosféru prvních středoškolských lásek a poznávání neznámého pro úplně všechny věkové kategorie. A když bude v autě moc veselo, stačí se zaposlouchat do textů. Ty zase řidiče stáhnou z nebeských výšin bezpečně na zem.


Bob Dylan
Zdroj: Vydavatelství Columbia

Bob Dylan – Highay 61 Revisited

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101483 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse