Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2021 21:04
Čas čtení 0:57
Adam Novosad

Kendall Jenner zažaloval známý módní dům. Od modelky chce 1,8 milionu dolarů za to, že nepřišla na focení

Kendall Jenner zažaloval známý módní dům. Od modelky chce 1,8 milionu dolarů za to, že nepřišla na focení
Zdroj: Gareth Cattermole/Getty Images
NEWS KENDALL JENNER
Uložit Uložené

Nejlépe vydělávající modelka světa čelí žalobě od známé italské značky, která se spoluprací není vůbec spokojená.

Momentálně nejlépe vydělávající modelka světa Kendall Jenner možná bude muset z kapsy vytáhnout 1,8 milionu dolarů jako náhradu škody populární italské značce Liu Jo. Značka si modelku vyhlédla už v roce 2019 jako ideální kandidátku pro budoucí kolekci, ale plány spolupráci zkřížila pandemie koronaviru, informuje E! Online.

Kendall Jenner měla za celou spolupráci zinkasovat 1,5 milionu dolarů a dvacetiprocentní servisní poplatek navíc. Absolvovala první focení, ale když přišla pandemie, najednou se do Evropy nedalo vycestovat. Druhé focení se přitom mělo uskutečnit v Londýně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kendall (@kendalljenner)

Obě strany se proto dohodly na odložení focení na podzim roku 2020, což se však podle Liu Jo nepodařilo zorganizovat z důvodu, že modelka přestala plnit smluvní závazky. Jenner předem dostala 1,35 milionu dolarů, v Liu Jo se prý spoléhali na její ochotu a čisté úmysly.

Žaloba uvádí, že Kendall Jenner postupně se značkou přestala komunikovat navzdory pokusům o dohodnutí náhradního data. Módní dům ji upozornil, že toto chování považuje za porušení smlouvy a její automatické ukončení. Od modelky požadoval peníze zpět, ale neuspěl.

Doporučeno
Je privilegovaná, bílá a bohatá, tvrdí hateři. Zaslouží si Kendall Jenner titul nejvýdělečnější modelky světa? Je privilegovaná, bílá a bohatá, tvrdí hateři. Zaslouží si Kendall Jenner titul nejvýdělečnější modelky světa? 16. května 2023 11:00

Manažerská společnost The Society Management zastupující Kendall Jenner obvinění odmítá. Modelka podle nich neustále nabízela Liu Jo náhradní termíny, ale nikdy nedošlo k dohodě. 

Značka Liu Jo nyní tvrdí, že chování Kendall Jenner společnost poškodilo nejen finančně, ale i logisticky, protože pro její neúčast na focení bylo nutné radikálně změnit celou kolekci pro jaro a léto 2021, což si vyžádalo značné náklady. Od modelky tak požaduje náhradu škody ve výši 1,8 milionu dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse