Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2021 20:14
Čas čtení 1:11
Adam Novosad

FOTO: Takto tornádo na východě Slovenska zpustošilo domy. Zničilo střechy, strhlo elektrické vedení i stromy

FOTO: Takto tornádo na východě Slovenska zpustošilo domy. Zničilo střechy, strhlo elektrické vedení i stromy
Zdroj: Hasičský a záchranný sbor Slovenské republiky
NEWS
Uložit Uložené

Na místech, kterými se přehnalo tornádo, už zasahují více než dvě desítky hasičů.

Na východě Slovenska se objevilo tornádo, které sice trvalo krátce, ale i tak stihlo napáchat škody. Naštěstí nešlo o tak silný vzdušný vír jako na Moravě, kde tornádo ničilo majetek i bralo životy.

V obci Petkovce mezi Prešovem a Vranovem nad Topľou i tak připravilo minimálně čtyři domy o střechu.

Na místo neštěstí okamžitě vyrazili profesionální i dobrovolné hasičské jednotky, aby pomohly místním obyvatelům s odstraňováním následků silného větru. I když se tornádo po pár sekundách vytratilo, zanechalo za sebou spoušť zřícených střech, rozlámaných stromů i strženého elektrického vedení.

„Téměř dvě desítky profesionálních a dobrovolných hasičů momentálně zasahují v obci Petkovce, okres Rychnov nad Kněžnou. Obec zasáhlo tornádo, které strhlo a poškodilo střechy na čtyřech rodinných domech a strhlo elektrické vedení. Rovněž došlo k spadaným stromů na silniční komunikaci, která je momentálně neprůjezdná,“ konstatoval Hasičský a záchranný sbor Slovenska ve svém statusu na sociální síti Facebook.

Domů
Sdílet
Diskuse