Masové pokrmy v německé závodní jídelně Volkswagenu už nenajdeš.
Automobilka Volkswagen ve Wolfsburgu se rozhodla bojovat za lepší stav naší planety a svým zaměstnancům přestane v závodní jídelně nabízet pokrmy z masa. Pracovníci si tak budou moci vybírat pouze z vegetariánské a veganské nabídky jídel, mezi která bude čas od času zahrnuta i ryba, informuje zpravodaj Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Firma tak reaguje na skutečnost, že jen v závodní jídelně ve Wolfsburgu se během roku 2019 snědlo až sedm milionů kari klobás a 550 tun kečupu. Volkswagen se proto rozhodl bojovat za lepší stav naší planety, ale snaží se také vyjít vstříc zaměstnancům, kteří se stavují pouze vegetariánsky a vegansky.
Na podobný koncept před několika měsíci přešla i pobočka v Hannoveru, která se tématu udržitelnosti věnuje již delší dobu a je tak možné, že i další filiálky budou tento krok následovat. „Doby, kdy někteří vegetariánskou kuchyni zanedbávali, jsou definitivně pryč,“ řekla mluvčí Německé asociace hotelů a restaurací.
Zaměstnanci Volkswagenu se tak nově budou muset spokojit pouze s vegetariánskými a veganskými pokrmy a čas od času bude do nabídky zahrnuta i ryba. Pokud však někdo bude mít s bezmasou stravou problém, může navštívit jídelnu, která leží jen na opačné straně ulice a která bude i nadále prodávat kari klobásy a další jídla obsahující maso.