Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 14:21
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Volební kompas 2021: Zjisti, která politická strana je ti nejblíže

Volební kompas 2021: Zjisti, která politická strana je ti nejblíže
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Stále nevíš koho volit? S rozhodnutím ti může pomoci volební kompas.

Volby do Poslanecké sněmovny se uskuteční již 8. a 9. října tohoto roku a ty stále nevíš, komu dáš svůj hlas? Vyzkoušej Volební kompas 2021 od iRozhlasu, v rámci kterého odpovíš na několik otázek a vzápětí se dozvíš, která politická strana je ti názory a přesvědčením nejblíže.

Doporučeno
Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) Vít Rakušan: Současná vláda nám ukradla budoucnost. Čelíme silám, které reálně ohrožují demokracii (Rozhovor) 17. srpna 2021 12:52

Volební kalkulačky jsou populární po celém světě a iRozhlas se proto spojil s týmem Katedry sociologie Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy, který spolu s nizozemskou výzkumnou společností Kieskompas připravil tento volební kompas. V něm ti bude položeno hned několik otázek týkajících se zásadních a zároveň kontroverzních témat, a nakonec se dozvíš, která politická strana či hnutí je ti názory, smýšlením a také přesvědčením nejblíže.

Jedním z důvodů, proč se lidé voleb neúčastní, je malá informovanost. Lidé ne vždy vědí, co politické strany přesně nabízí, a ne vždy se orientují v tom, jak se strany liší v postojích k různým tématům,“ píše iRozhlas.

Pokud tedy stále nevíš, koho budeš v říjnu volit anebo si chceš pouze potvrdit svůj úsudek, tak se na 5 minut zastav a začni odpovídat. Neboj se, nečekají tě žádné náročné otázky. Kalkulačku bude zajímat tvůj názor na Evropskou unii, uprchlíky, zda jsi pro přijetí eura nebo například to, zda bys byl pro zavedení trestu smrti a jestli souhlasíš s tím, že by manželství mělo být povoleno všem lidem, bez ohledu na jejich pohlaví.

Doporučeno
Babiš označil Topolánka a Kalouska za největší porevoluční korupčníky. „Od tebe to fakt sedí, deb*le,“ kontroval mu Topolánek Babiš označil Topolánka a Kalouska za největší porevoluční korupčníky. „Od tebe to fakt sedí, deb*le,“ kontroval mu Topolánek 18. srpna 2021 12:07
Domů
Sdílet
Diskuse