Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 20:33
Čas čtení 0:46
Vojtěch Vanda

Muž upozornil cizinku na to, že by jí někdo mohl ukrást nehlídaný batoh. Sám jí z něj sebral peněženku

Muž upozornil cizinku na to, že by jí někdo mohl ukrást nehlídaný batoh. Sám jí z něj sebral peněženku
Zdroj: Pixabay/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zloděj s předstíraným zájmem o ženinu bezpečnost využil její nepřipravenosti a okradl ji.

Ze zdánlivě pozorného a hodného muže se vyklubal vypočítavý zločinec. Na vlastní kůži to poznala cizinka, která seděla na restaurační zahrádce v centru Brna. Zde ji totiž neznámý muž oslovil s tím, že má nehlídaný batoh a že by jej mohl někdo ukrást. Během konverzace jí ale ze zavazadla dokázal sebrat peněženku, čímž jí způsobil škodu kolem pěti tisíc korun.

Doporučeno
Tři ženy se na Tachovsku přiotrávily koláčky s marihuanou, skončily v nemocnici. Muž, který je nabízel, jim o droze neřekl Tři ženy se na Tachovsku přiotrávily koláčky s marihuanou, skončily v nemocnici. Muž, který je nabízel, jim o droze neřekl 17. srpna 2021 20:10

Trik, který by obelstil i rodného Čecha, zkusil na šestatřicetiletou cizinku jeden z procházejících mužů. Během noci z úterý na středu, asi půl hodiny po půlnoci, ji totiž oslovil s předstíraným zájmem o bezpečí jejích věcí.

„Šestatřicetiletou cizinku hodinu po půlnoci upozornil, že její batoh odložený za zády na lavičce rozhodně není v bezpečí. Zvlášť, když na daném místě obvykle řádí zloději. Batoh jí tedy ochotně předal,“ uvedl taktiku zatím neznámého lupiče mluvčí policistů Bohumil Malášek.

Veškerá péče byla ale čistá přetvářka. Byl tak „šikovný“, že se mu povedlo jeho varování přetavit ve skutečnost. „Z batohu stačil odcizit peněženku s doklady, platební kartou a dalšími dokumenty. Platební kartu pak obratem použil k několika nákupům v nedaleko nonstop otevřeném marketu,“ dodal policejní mluvčí.

Cizinka tak nejenže byla poučena, ale zároveň okradena o obnos, jehož výše dosahuje skoro 5 tisíc korun

Domů
Sdílet
Diskuse