Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2021 16:13
Čas čtení 0:32
Radim Šlechta

Výbuch ve Vrbně u Pradědu zřejmě způsobil muž, který hořákem poškodil trubku plynového potrubí

Výbuch ve Vrbně u Pradědu zřejmě způsobil muž, který hořákem poškodil trubku plynového potrubí
Zdroj: Hasiči Praha
NEWS
Uložit Uložené

Hasiči včera evakuovali 41 lidí.

Středeční výbuch ve Vrbně pod Pradědem měl způsobit muž, který montoval teplovodní trubky pomocí hořáku. Podle Deníku N policie prověřuje, zda se jednalo o neúmyslný trestný čin.

„Pětapadesátiletý muž z Ostravy montoval za pomoci hořáku na propan-butan spojky teplovodního potrubí, přičemž s největší pravděpodobností dosud přesně nezjištěným způsobem poškodil zde instalovanou přívodní trubku plynového potrubí,“ okomentoval situaci René Černohorský, mluvčí Policie ČR. 

Pracovníkovi se podařilo z místa uniknout, stejně tak zůstaly v pořádku i ostatní osoby v okolí Jiráskovy ulice, kde k výbuchu došlo. Škoda podle policie činí asi 150 000 Kč. Z místa hasiči evakuovali na 41 lidí a s ohněm bojovali celé hodiny. 

„Požár plynového potrubí se podařilo zcela uhasit a obě plynové plastové přípojky neprodyšně sepnout svíracími válci. Po důkladné kontrole místa mohlo být konstatováno, že se nemusí kopat žádná další ‚díra‘,“ okomentoval situaci mluvčí hasičů.

Domů
Sdílet
Diskuse