Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2021 14:30
Čas čtení 6:07
Dominik Vetrák

Netflix do konce roku uvede 41 filmů. My jsme vybrali 10, které mají šanci zabodovat u recenzentů, ale i běžných diváků

Netflix do konce roku uvede 41 filmů. My jsme vybrali 10, které mají šanci zabodovat u recenzentů, ale i běžných diváků
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložit Uložené

Na co se z nabídky Netflixu do konce roku těšíme nejvíce? Na oscarové herce a režiséry, kteří natočili pro streamovací platformu skutečné pecky.

Netflix na počátku roku slíbil, že do roku 2021 vydá v průměru alespoň 1 film každý týden. Počítat to nebudeme, ale věříme, že se mu to podařilo. Jen od září do konce prosince totiž představí 41 filmů. A něco nám říká, že od ledna do konce srpna stihl vydat více než 11 filmů (rok má 52 týdnů).

Nebudeme si však nic namlouvat. Minimálně polovinu z těchto filmů asi nikdy neuvidíme, jiné budou zase méně přístupné, respektive umělečtější, a některé budou jednoduše tak průměrné, že na ně rychle zapomeneme a nebudeme jim věnovat pozornost. Mezi těmi 41 projekty jsme ovšem našli 10 takových, na které se těšíme.

U některých doufáme, že se podaří a zabaví nás, u jiných máme zase velmi vysoká očekávání, která sahají až k oscarovým nominacím. Minimálně zde najdeš potenciálně velmi zábavné a kvalitní filmy od tvůrců a herců, které sis za ty roky nesmírně oblíbil.

Některé z těchto počinů se dostanou i do kin, převážně to ale bude jen úzký výběr kin v zahraničí, aby se tak celovečeráky mohly kvalifikovat na Oscary a dostat nominace.

Doporučeno
Tobey Maguire i Andrew Garfield si zahrají ve Spider-Manovi 3 s Tomem Hollandem! Vrátí se i záporák Doctor Octopus Tobey Maguire i Andrew Garfield si zahrají ve Spider-Manovi 3 s Tomem Hollandem! Vrátí se i záporák Doctor Octopus 9. prosince 2020 16:36

1. Kate – 10. 9. 

Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) je Kate, špičková nájemní vražedkyně. Jednoho dne však mine svůj cíl. Někdo ji totiž otrávil a její smysly nepracují, jak by měly. Má přesně 24 hodin na to, aby se pomstila svým nepřátelům a odhalila spiknutí, které ji bude stát život. Během toho se nečekaně spřátelí s dcerou jedné ze svých obětí. Ze známých herců se představí už jen Woody Harrelson jako Katin přítel a mentor.

Akční snímek vypadá více než nadějně, a to zvláště vzhledem k brutalitě scén a vyššímu rozpočtu, který jí dovoluje pořádně se vyřádit. Z traileru je jasné, že se můžeme těšit i na skvěle natočené souboje zblízka, takže pokud se nemůžeš dočkat nového Johna Wicka, Kate bude slušným předkrmem.

2. The Guilty – 24. 9. v kinech, 1. 10. na Netflixu

Pamatuješ si skvělý dánský krimi thriller The Guilty? Snímek vypráví příběh bývalého policisty Asgera Holma, který pracuje na tísňové lince. Jeho stereotypní služba se ale mění na souboj s časem poté, co obdrží telefonát od unesené Iben.

Doporučeno
Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava Viděli jsme nový sci-fi seriál od tvůrců Hry o trůny. Z Problému tří těles ti exploduje hlava 20. března 2024 9:00

Hovor je však předčasně ukončen a Asger se pouští do pátrání po ohrožené ženě a jejím únosci. Obklopen čtyřmi stěnami a s telefonem jako jediným nástrojem Asger odkrývá zločin větší, než mohl na začátku byť jen tušit.

V americkém remaku si hlavní postavu jménem Joe Baylor zahraje Jake Gyllenhaal. Kromě něj uvidíme i Paula Dana, Riley Keough či Ethana Hawka, takže o nabité herecké obsazení se nemusíme bát. Doufáme, že snímek bude mít jiné dějové zvraty než skvělý dánský originál. Pokud se o něm chceš dozvědět více, klikni sem. V recenzi jsme mu udělili 9 bodů z 10.

The Guilty
Zdroj: Netflix

3. Army of Thieves – 29. 10.

Jde o prequel zombie blockbusteru Army of the Dead od Zacka Snydera. V tomto prequelu se tedy podíváme na události, které úspěšnému filmu předcházely. Děj se soustřeďuje na Ludwiga Dietera (Matthias Schweighöfer), blonďáka z Army of the Dead, který pro skupinu odemkl sejf v centru kasina.

Příběh filmu se bude odehrávat na začátku apokalypsy, kdy bude Dieter vést skupinu aspirujících zlodějů. Nebudou ovšem bojovat se zombíky. Tento film se zaměří na klasické otevírání sejfů a krádeže napříč velkými evropskými metropolemi a podle prvního teaser traileru to vůbec nevypadá špatně. Překonat kvalitu Army of the Dead navíc nebude vůbec nic náročného.

Doporučeno
Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? Miroslava pracovala s Tomem Hollandem i Mattem Damonem. Jaké bylo zaskakování za Millie Bobby Brown v novém hitu od Netflixu? 19. března 2024 8:30

Pokud se tvůrcům podařilo natočit dobrou akci i zde, přičemž postavy a děj budou mnohem zajímavější, bude to velice slušná jednohubka. Ze známějších herců znáš asi jen Nathalii Emmanuel z Rychle a zběsile nebo Game of Thrones.

4. The Harder They Fall – 22. 10. v kinech, 3. 11. na Netflixu

Děj se zaměří na kovboje jménem Nat Love (Jonathan Majors), který dá dohromady starou partu, aby se postavil svému dávnému nepříteli (Idris Elba).

Ten však má svou vlastní bandu zločinců, které hrají herci jako Lakeith Stanfield či Regina King. Ve snímku si zahrají i Delroy Lindo a Zazie Beetz. Ve všech případech jde o kvalitní herce, kterým se v posledních letech nesmírně dařilo. Film vyčnívá hlavně proto, že gang tvoří výhradně Afroameričané. 

Trailer nás úplně neohromí, ale s takovým hereckým obsazením to může být z hlediska děje a kvality režie i průměrná záležitost, kterou ale dokáží charismatičtí herci dostat na vyšší úroveň.

5. Red Notice – 12. 11. 

Dwayne Johnson, Gal Gadot a Ryan Reynolds ve zřejmě zatím nejdražším filmu od Netflixu (později je překoná The Gray Man, ale o tom později). Jen trio herců má vzít po 20 milionech dolarů na hlavu, takže se nedivíme, že film vyjde Netflix na takové peníze. 

Red Notice je celosvětové upozornění na poptávku po největších zločincích světa. Půjde po nich i nejlepší detektiv FBI (Dwayne Johnson). Brzy překříží cestu dvěma rivalům ve zločineckém světě a talentovaným kriminálníkům, které hrají Gal Gadot a Ryan Reynolds. Zbytek hereckého obsazení tvoří zcela neznámé jména. Netflixu stačilo, že musel vyplatit královské výplaty hvězdné trojici. 

O scénář a režii se postaral Rawson Marshall Thurber, který předtím natočil We Are the Millers, Vybíjenou, Skyscraper či Central Intelligence.

Red Notice
Zdroj: Netflix

6. Tick, Tick… BOOM! – 12. 11. v kinech, 19. 11. na Netflixu

Kdo nemá rád muzikály? No přece lidé, kteří je ještě neviděli. A my doufáme, že se na tento podívají všichni. Vypadá totiž úžasně. Režisérem je LinManuel Miranda, tvůrce muzikálu Hamilton a držitel Pulitzerovy ceny a Tony Award.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet PŘEHLED: Nejlepší seriály na streamu v březnu. Čeká tě sci-fi od tvůrců Hry o trůny a politická satira s Kate Winslet 1. března 2024 8:00

Jeho režijní debut se zaměřuje na Jona (Andrew Garfield), skladatele divadelních her a hudby, který aktuálně pracuje na svém novém díle. Píše se rok 1990 a pár dní před premiérou svého muzikálu cítí Jon množství stresu. Můžou za to jeho přítelkyně Susan, kamarád Michael, stres z epidemie AIDS a řada dalších problémů. 

Kromě Andrewa Garfielda uvidíme i Vanessu Hudgins, Bradleyho Whitforda (Get Out) či Alexandru Shipp (X-Men).

7. The Power of the Dog – 17. 11. v kinech, 12. 1. na Netflixu

Snímek sleduje charismatického rančera Phila Burbanka v podání Benedicta Cumberbatche, který v roce 1925 v lidech vyvolává strach a hrůzu. Děj se láme v momentě, kdy k němu domů přijde jeho bratr George (Jesse Plemons). Ten si s sebou přivede i svou manželku Rose (Kirsten Dunst) a jejich syna Petera (Kodi Smit-McPhee).

Ti rychle zjišťují, že Phil vůbec není milý a laskavý člověk. Neustále je terorizuje, a to až do chvíle, kdy si uvědomí, že se v něm něco zlomilo a on je připraven přijmout do svého života pocity lásky. 

Režie a scénáře se chopila Jane Campion (The Piano), která posledních 10 let kromě seriálu Top of the Lake nic nenatočila. Roli dostala i skvělá Thomasin McKenzie, která zářila v JoJo Rabbit či Old.

8. The Unforgivable – 24. 11. v kinech, 10. 12. na Netflixu

Ruth Slater (Sandra Bullock) se pokouší vrátit do společnosti a normálního života poté, co ji pustí z vězení. V minulosti spáchala násilný čin a delší čas si za něj odseděla. Společnost však odmítá odpustit její hříchy a Ruth tak zažívá jedno odmítnutí a odsuzování za druhým. Nedokáže žít ani na místě, které nazývala domovem. Její jedinou šancí je vyhledat mladší sestru, kterou zanechala v minulosti. 

Doporučeno
VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek VIDEO: Netflix odhalil plány na rok 2024. Podívej se na první záběry z očekávaných pecek 1. února 2024 15:00

Sandra Bullock není jedinou hvězdou filmu. Kromě ní se můžeš těšit na Vincenta D'Onofria, Jona Bernthala a Violu Davis. Režie se chopila německá tvůrkyně Nora Fingscheidt. Ta naposledy natočila povedené drama System Crasher.

9. Don’t Look Up – 10. 12. v kinech, 24. 12. na Netflixu

Jednoznačně nejočekávanější film od Netflixu do konce roku a vlastně asi celého roku 2021. Jde o sci-fi komedii od režiséra Adama McKaye (The Big Short , VICE). V katastrofické komedii se dvojice astronomů pokusí varovat lidstvo. Za půl roku totiž Zemi podle jejich zjištění zasáhne meteorit, který má zničit veškerý pozemský život.

Hlavní roli ztvární Jennifer Lawrence. Partnera jí bude dělat Leonardo DiCaprio, který samozřejmě poutá nejvíce pozornosti. To ale zdaleka není vše. Jonah Hill ztvární vedoucího kanceláře v Bílém domě, kterému velí jeho filmová matka Meryl Streep jako prezidentka USA. Ve snímku uvidíme i herce jako Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry, Chris Evans, Tyler Perry, Mark Rylance nebo Ron Perlman.

Film má prostě absolutně špičkové herecké obsazení a my se už nemůžeme dočkat na chemii mezi DiCapriem a Jonahem Hillem, kteří se spolu naposledy objevili ve filmu Vlk z Wall Street od Scorseseho.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince Co si pustit o víkendu: Československý kanibal, John Wick z druhé světové a Formanovo drama z blázince 26. ledna 2024 17:00

I přesto, že jde o katastrofický snímek, se McKayovi zřejmě podaří využívat komediální postupy při vyprávění příběhu a v chování postav. Naznačuje to už leaknutý teaser trailer, který filmu dělá opravdu dobré jméno. Už se nemůžeme dočkat. Nakonec, DiCaprio vydává nové filmy už opravdu jen svátečně a režisér McKay je zárukou kvality.

10. The Lost Daughter – 17. 12. v kinech, 31. 12. na Netflixu

Zdá se, že poslední prosincový týden bude na Netflixu celkem nahuštěný novým obsahem. V poslední den tohoto roku nás z obrazovek pozdraví Olivia Colman. Postava, kterou ztvárňuje, se nemůže nabažit mladé matky a její dcery, které sleduje na pláži. Při pozorování jejich úžasného vztahu a rodiny kolem ji zasypou vzpomínky na vlastní mateřství a teror, který zažívala.

Tento šok v ní způsobí, že začne rozjímat nad svou minulostí a rozhodnutími, která udělala jako mladá matka. Režíruje Maggie Gyllenhaal, přičemž jde o její celovečerní režijní debut. Kromě Colman ve filmu uvidíme i Dakotu Johnson nebo Eda Harrise.

The Lost Daughter
Zdroj: Netflix
Zpět
Sdílet
Diskuse