Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2021 9:02
Čas čtení 0:30
Tereza Šnajdrová

Zemřel Radek Pobořil, hudebník ze skupiny Čechomor

Zemřel Radek Pobořil, hudebník ze skupiny Čechomor
Zdroj: Wikimedia Commons/che/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Dlouholetý člen kapely zemřel v 75 letech v důsledku těžké nemoci.

Ve věku 75 let zemřel dlouholetý člen kapely Čechomor Radek Pobořil. Ten již delší dobu bojoval s těžkou nemocí a v úterý večer tuto bitvu prohrál. Na sociálních sítích o smutné události informovala sama kapela, v níž Pobořil hrál na akordeon, dechové i žesťové nástroje.

Je nám velice líto, ale s velkým zármutkem bychom vám chtěli oznámit, že po těžké nemoci dnes zemřel náš kamarád a spoluhráč Radek Pobořil. Upřímnou soustrast!“ napsala oblíbená česká skupina na Facebook. 

Pobořil byl velmi talentovaný muzikant a v pouhých 15 letech se stal členem orchestru činohry Národního divadla. K Čechomoru se pak přidal jako hostující člen v roce 1988 a jen o dva roky později se stal stálým členem. Mimo působení v kapele také aranžoval hudbu pro bigbandy, hrál v jazzklubech a na Konzervatoři Jaroslava Ježka vyučoval trumpetisty jazzovou improvizaci.

Doporučeno
„Nic takového jsem neříkal,“ odmítá Babiš Zemanovo tvrzení o zastavení odposlechů „Nic takového jsem neříkal,“ odmítá Babiš Zemanovo tvrzení o zastavení odposlechů 25. srpna 2021 8:20
Domů
Sdílet
Diskuse