Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2021 8:18
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Hurikán Ivan Bartoš. Vychází kniha o lídrovi Pirátů, která má být velice křehkou zpovědí o jeho životě

Hurikán Ivan Bartoš. Vychází kniha o lídrovi Pirátů, která má být velice křehkou zpovědí o jeho životě
Zdroj: Pirátská strana/volně k užití
NEWS ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA IVAN BARTOŠ
Uložit Uložené

Vedle Andreje Babiše a Roberta Šlachty nyní s knihou přichází i předseda Pirátů.

Po knize Sdílejte, než to zakážou přijde na pulty obchodů i pirátská literatura. Hurikán Ivan je série rozhovorů s lídrem koalice Piráti a STAN, která má v nejbližší době přijít do knihkupectví. O knize její autor Milan Ohnisko a nakladatel Martin Reiner mluvili v deníku Právo.

„Kniha určitě nebyla naplánovaná k volbám, to je spíš náhoda. Není to volební materiál, je to autonomní knižní rozhovor,“ říká o knize její autor Milan Ohnisko, básník, disident a signatář Charty 77. 

„S volbami jsme to nespojovali. Byl to třetí titul v jedné řadě po knize rozhovorů s hudebníkem Davidem Kollerem a novinářkou Danielou Drtinovou. Milan Ohnisko měl původně naplánovanou knihu s herečkou Libuší Šafránkovou, což bohužel nedopadlo,“ řekl Právu ředitel nakladatelství Martin Reiner.

Kniha má zachycovat život vrcholového politika od dětství a mládí, kdy se účastnil bujarých večírků, až po příběh o tom, jak Bartoš poznal svou ženu Lydii. Podle distributorů půjde o velice křehkou osobní zpověď.

V knize se má zároveň objevit i kritika premiéra Andreje Babiše i prezidenta republiky Miloše Zemana. První ze zmíněných totiž ve své publikaci vykresluje Piráty jako nepřátele státu a přisuzuje jim někdejší „vlnu migrace“.

Doporučeno
S Piráty končím. Bartoš sedí na třech židlích a nezvládá to, ve straně se dějí nepěkné věci, říká Václavíková S Piráty končím. Bartoš sedí na třech židlích a nezvládá to, ve straně se dějí nepěkné věci, říká Václavíková 6. září 2023 7:00

„V době, kdy Babiš o migraci jako ministr financí taktně mlčel, aby se tím tématem vůbec neušpinil a nechal to vyžrat sociální demokracii, my jsme v roce 2015 měli nejkomplexnější stanovisko ze všech politických stran. Včetně toho, že kvóty neuznáváme v žádné variantě,“ říká Bartoš.

Zemana má politik označovat za ruského trolla, který zde slouží zájmům ekonomického giganta.

Zpět
Sdílet
Diskuse