Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2021 20:15
Čas čtení 0:45
Vojtěch Vanda

Muž ukradl v Praze mobilní toaletu. Policie prosí o pomoc s jeho dopadením, hrozí mu dva roky vězení

Muž ukradl v Praze mobilní toaletu. Policie prosí o pomoc s jeho dopadením, hrozí mu dva roky vězení
Zdroj: Pxfuel/DMCA/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Muže neodradilo ani to, že byla toaleta přimontována k zemi.

Ukrást se dá zřejmě cokoliv, co má nějakou cenu. Policisté v úterý informovali o ukradené mobilní toaletě, kterou si odvezl v polovině srpna neznámý muž z pražského Proseku. Přimontovanou „toitoiku“ ze země pracně uvolnil a záchod transportoval neznámo kam. Zloděj napáchal škodu za 30 tisíc korun, za což mu nyní hrozí až dva roky vězení.

Doporučeno
Bývalou nejmladší dolarovou miliardářku čeká soud. Revoluční krevní test Elizabeth Holmes byl podvod Bývalou nejmladší dolarovou miliardářku čeká soud. Revoluční krevní test Elizabeth Holmes byl podvod 31. srpna 2021 19:19

Ať už bylo jeho nutkání jakékoliv, prostě to udělal. Dosud neznámý muž, kterého zachytila bezpečnostní kamera, ukradl z pražského Proseku mobilní toaletu. Plastový suchý záchod, který moc dobře znají dělníci nebo návštěvníci festivalů, si lupič odnesl i přesto, že byl k zemi pevně přimontován.

„Muže v jeho počínání neodradilo ani to, že byla toaleta přichycena k zemi šrouby. Ty odšrouboval a následně si odvezl toaletu neznámo kam. Svým jednáním způsobil škodu za více než třicet tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí Violeta Siřišťová

zloděj mobilní toaleta Prosek
Zdroj: Policie ČR

Vyšetřovatelé se nicméně nemohou zloději již dva týdny dostat na stopu. Proto prosí veřejnost o pomoc s jeho identifikací. Pokud záchodového fantoma poznáváš, kontaktuj 158. Přestože se jednalo o „pouhý“ záchod, jeho pořizovací cena je natolik vysoká, že mu hrozí v případě odsouzení z trestného činu krádeže až dvouletý trest odnětí svobody.

Domů
Sdílet
Diskuse