Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2021 18:43
Čas čtení 0:35
Adam Novosad

Itálie chce v budoucnu zavést povinné očkování proti koronaviru, potvrdil tamní premiér

Itálie chce v budoucnu zavést povinné očkování proti koronaviru, potvrdil tamní premiér
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Itálie čeká na finální schválení používání vakcín Evropskou lékovou agenturou.

Itálie zvažuje, že v budoucnu zavede povinné očkování proti koronaviru pro každého. Už dnes je přitom očkování povinné pro zdravotníky, ale italský premiér Mario Draghi uvedl, že země čeká jen na závěrečné schválení vakcín Evropskou lékovou agenturou, aby mohla zavést povinné očkování, informuje Politico.

Prozatím udělila Evropská léková agentura vakcínám pouze podmínečné schválení, a tak je třeba počkat, než odborníci prozkoumají všechna dostupná data a udělají oficiální rozhodnutí.

Z dočasného schválení se pak stane standardní marketingové povolení k používání vakcín bez omezení, což může v zemích, jako je právě Itálie, otevřít dveře plošnému zavádění vakcinace v populaci.

Draghi chce dosáhnout toho, aby Itálie dosáhla do konce září 80procentní míry očkování v populaci nad 12 let.

Aktuálně dosahuje proočkovanost úrovně těsně nad 70 procent. Již před případným zavedením povinného očkování však Itálie plánuje výrazně rozšířit vyžadování zeleného covid průkazu, kterým se dnes lidé musí prokazovat na mnoha místech.

Domů
Sdílet
Diskuse