Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2021 20:01
Čas čtení 1:52
Vojtěch Vanda

Angelina Jolie: Weinstein mě obtěžoval, Brad Pitt s ním točil i přesto, že o tom věděl

Angelina Jolie: Weinstein mě obtěžoval, Brad Pitt s ním točil i přesto, že o tom věděl
Zdroj: Getty Images/Anthony Harvey
OSOBNOSTI ANGELINA JOLIE BRAD PITT
Uložit Uložené

Hollywoodská herečka promluvila v rozhovoru pro The Guardian o tom, jak ji ranilo, že její bývalý manžel točil s producentem, který ji měl obtěžovat.

„Bolí to.“ Hollywoodská herečka Angelina Jolie přiznala v rozhovoru pro The Guardian, že i po letech ji „bolí“ skutečnost, že se její bývalý manžel Brad Pitt rozhodl spolupracovat se zakladatelem společnosti Miramax Harveym Weinsteinem, přestože ji měl producent sexuálně obtěžovat. Weinstein, a jeho chování bylo katalyzátorem iniciativy #MeToo. Několikrát oceněný producent si již nějakou dobu odpykává trest odnětí svobody

Doporučeno
Angelina Jolie se po násilném chování Brada Pitta k adoptivnímu synovi v letadle bála o své děti Angelina Jolie se po násilném chování Brada Pitta k adoptivnímu synovi v letadle bála o své děti 4. září 2021 10:57

Šestačtyřicetiletá herečka, držitelka Oscara, Zlatých glóbů a jedna z nejvýraznějších tváří Hollywoodu se v rozhovoru pro web The Guardian vyjádřila k několika důležitým věcem. Mimo její neustálé aktivistické snahy, humanitární pomoc a další bohulibé věci přišla řeč i na její rozchod s jejím bývalým manželem Bradem Pittem. 

Ikonický pár, který dostal i svou přezdívku Brangelina, spolu vydržel dvanáct let, z nichž 2 roky byly v manželském svazku. Idylka skončila v roce 2016 – Jolie vyplnila rozvodové papíry kvůli „neuvěřitelným rozdílům,“ a do toho obvinila svého ex-manžela z toho, že opilý týral svého syna. Tato obvinění se ale ani z vyšetřování FBI nepotvrdila.

K jejich manželství se v rozhovoru dostali nepřímo právě přes zkušenost Jolie s Weinsteinem. Spolupráce s ním byla údajně první, kdy se cítila nerespektována. Herečka se totiž zúčastnila natáčení filmu Podoby lásky (Playing By Heart), jež byla produkována predátorským producentem a Weinsteinovou společností Miramax.

Prý to na ní zkusil, jí se ale povedlo uniknout. „Když se dostanete pryč z té místnosti, tak se domníváte, že to zkusil, ale neudělal to, že?“ zeptala se redaktorky. „Pravdou ale je, že ten pokus a samotná zkušenost z toho pokusu byl útok,“ dodala.

Pitt s Weinsteinem spolupracoval, přestože o útoku věděl

Herečka nechtěla o samotném útoku mluvit, uvedla však, jak postupovala dále. Údajně věděla, že s tím musí něco udělat, a tak před ním všechny varovala. „Pamatuji si, že jsem říkala Jonnymu, mému prvnímu manželovi, aby o tom řekl dalším lidem – nenechte další dívky, aby s nám byly samy,“ svěřila se. „Byla jsem požádána, abych účinkovala ve filmu Letec (The Aviator, pozn. red.), ale řekla jsem ne, protože na něm participoval (Weinstein, pozn. red.) Nikdy jsem s ním dále nepracovala. Bylo pro mě těžké, když s ním spolupracoval Brad,“ přiznala.

Doporučeno
Věříš v osudovou lásku? Zažil ji Will Smith, princ Charles kvůli ní podváděl princeznu Dianu a Rey Reynolds pro ni opustil ženu Věříš v osudovou lásku? Zažil ji Will Smith, princ Charles kvůli ní podváděl princeznu Dianu a Rey Reynolds pro ni opustil ženu 10. listopadu 2020 17:47

Pitt totiž přijal roli ve filmu Quentina Tarantina Hanební pancharti (Inglourious Basterds), jehož koprodukci si vzala na starost Weinsteinova společnost. V roce 2012 měl být Weinstein osloven Pittem, aby produkoval Zabít tiše (Killing Them Softly), jejž jeho firma následně distribuovala. To byly rány, které Jolie bolely. „Hádali jsme se kvůli tomu. Samozřejmě, že to bolelo,“ dodala herečka.

Weinstein si nyní odpykává trest 23 let vězení za sexuální delikty. V červenci byl producent převezen z New Yorku do Kalifornie, kde bude čelit obvinění z dalších 11 znásilnění a sexuálních napadení, které se odehrály mezi lety 2003 a 2014. Jeho trestné činy vyšly na povrch až s kampaní #MeToo. Na jeho odhalení se podílel americký novinář a právník Ronan Farrow, jenž za své příspěvky získal Pulitzerovu cenu.

Domů
Sdílet
Diskuse