Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2021 20:05
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Mynář: Václav Moravec šíří dezinformace, mstí se, protože nebyl přijat jako tiskový mluvčí prezidenta. Moderátor se tomu vysmál

Mynář: Václav Moravec šíří dezinformace, mstí se, protože nebyl přijat jako tiskový mluvčí prezidenta. Moderátor se tomu vysmál
Zdroj: Wikimedia Commons/David Sedlecký/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

„Aby bylo jasno: o žádné místo na Hradě ani v jeho okolí, ani v KPR, ani v Osvětimanech jsem se nikdy neucházel a ucházet nebudu,“ řekl k útoku Moravec.

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář v otevřeném dopise kritizuje Českou televizi a jejího moderátora Václava Moravce. Ten podle něj šíří dezinformace a údajně se ucházel o funkci prezidentova tiskového mluvčího, ale nakonec byl upřednostněn Jiří Ovčáček, píše se v otevřeném dopise z Hradu. Moderátor se tomu ale vysmál.

Doporučeno
„Zvažte rezignaci na funkci primátora,“ napsal Zeman Hřibovi. „Je to předvolební kampaň,“ brání se primátor Prahy „Zvažte rezignaci na funkci primátora,“ napsal Zeman Hřibovi. „Je to předvolební kampaň,“ brání se primátor Prahy 7. září 2021 19:25

Václav Moravec podle Mynáře zneužívá veřejnoprávní vysílání pro šíření dezinformací, dopouští se osobních útoků na Miloše Zemana a jeho okolí, lže a manipuluje. „Bez jakéhokoliv faktického podkladu se o sobě ve veřejnoprávní televizi z úst tohoto člověka dozvídám, že jsem mafián, bezpečnostní hrozbou pro náš stát, že prezident republiky je lhář a mí kolegové stojí za různým ,rozkrádáním',“ napsal kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář. Důvodem má být pomsta z odmítnutí.

V roce 2013 opustila tým Kanceláře prezidenta republiky první tisková mluvčí prezidenta Miloše Zemana paní Hana Burianová. V té době se ke mně na schůzku dostavil veřejně známý moderátor ČT, kterého jsem přijal ve své pracovně v domnění, že se chce ucházet o rozhovor s prezidentem republiky. K mému překvapení jsem si z úst tohoto moderátora vyslechl neskutečnou chválu mířenou k prezidentu republiky a také ke mně samotnému. V závěru schůzky tento člověk dokonce projevil zájem o místo tiskového mluvčího prezidenta republiky, které jak známo nakonec obsadil Jiří Ovčáček. Tímto uchazečem nebyl nikdo jiný než Václav Moravec,“ říká Mynář. V závěru dopisu pak píše, že od Václava Moravce očekává omluvu.

Té se však pravděpodobně nedočká, neboť dopis známého moderátora spíše pobavil. „S chutí bych se totální absurditě zasmál, pokud by nebyla k pláči. Šíření dezinformací z Hradu se však stalo normou. Zoufalé dopisy hradních úředníků mají za cíl odvádět pozornost a zakrývat skutečné problémy Kanceláře prezidenta republiky. Aby bylo jasno: o žádné místo na Hradě ani v jeho okolí, ani v KPR, ani v Osvětimanech jsem se nikdy neucházel a ucházet nebudu,řekl Moravec.

Doporučeno
Fiala vydal knihu. „Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím,“ píše v ní předseda ODS Fiala vydal knihu. „Jsem přesvědčen, že jedině svazek muže a ženy je manželstvím,“ píše v ní předseda ODS 7. září 2021 18:29
Domů
Sdílet
Diskuse