Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2021 14:30
Čas čtení 7:11
Jakub Paulík

10 přepychových domů hollywoodských hvězd: vlastní jezera, kina, tobogany nebo vinohrady

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V těchto domech by sis užil i lockdown.

Hollywoodští herci a herečky si za honoráře z filmového byznysu mohou dovolit koupit domy, které svou velikostí připomínají přímo královské paláce. Mnozí z nich přitom mají dostatek peněz na to, aby vlastnili hned několik luxusních nemovitostí. 

V článku jsme se zaměřili na 10 ohromujících domů, ve kterých bydleli nebo stále bydlí ti nejznámější herci a herečky. Podívali jsme se na přepychové sídlo Willa Smithe s vlastním jezerem, obrovskou vilu Jennifer Aniston, kde se může koupat na zahradě na čerstvém vzduchu, či na dům Marka Wahlberga s vlastním tobogánem.

herci
Zdroj: Wikimedia/Gage Skidmore/volně k užití + Foreign and Commonwealth Office
V tomto článku si přečteš:
  • Kdo má doma meditační komnatu.
  • Kdo sousedí s Milou Kunis, Ashtonem Kutcherem či Katy Perry.
  • Kdo si užívá dům s rozlohou téměř 3 000 m2.
  • Jak Brad Pitt a Angelina Jolie upravili francouzský zámek Miraval.
  • Kdo má ze svého domu výhled na oceán.

Will Smith/Jada Pinkett Smith

Místo: Calabasas/USA
Hodnota: 42 milionů dolarů
Rozloha domu: 2 323 m2

Adresa Willa Smithe a jeho manželky Jady Pinkett Smith je i ve srovnání se zbytkem hollywoodské elity skutečně přepychové. Jeho cena se odhaduje na přibližně 42 milionů dolarů.

Za nemovitostí slavných herců se rozprostírá jejich vlastní jezero s malým ostrůvkem a altánkem. Z druhé strany můžeš vidět tenisové a basketbalové hřiště nebo trampolíny. Samozřejmě nesmí chybět ani bazén. Tuto gigantickou vilu pro Smithovi stavěli dlouhých 7 let od roku 2003. 

Design domu navrhl Stephen Samuel společně s architektem Harrym Perez-Daplem a o interiér se postarala Judith Lance, píše časopis Architectural Digest. Do prostor vily Smithovi procházejí obrovskými dveřmi, které prý pocházejí z indické pevnosti.

Uvnitř se mimo jiné nachází soukromé kino či nahrávací studio, kde Willow Smith, dcera Willa Smithe, nahrála singl Whip My Hair. V interiéru (fotografie najdeš zde) je situována i meditační komnata pro Jadu, kulečníkový sál a 9 ložnic, které počtem odpovídají i garáži s prostorem pro 9 automobilů.

Interiér domu je zařízen ve stylu Afriky, Středního východu, amerického jihozápadu či Asie, což se projevuje například na výběru nábytku, zábradlí nebo dveří. Nejoblíbenější částí sídla je pro Willa Smithe jezero, kde podle vlastních slov dostává odpovědi na své vnitřní otázky. Pokud by sis chtěl prohlédnout exteriér vily v detailech, určitě si vlož níže přiloženou adresu do Google Earth.

Tom Cruise/Katie Holmes

Místo: Beverly Hills/USA
Hodnota: 40 milionů dolarů
Rozloha domu: 956 m2

Zámeček v Beverly Hills byl pro Toma Cruise a jeho tehdejší manželku Katie Holmes domovem téměř 10 let. Do sídla se nastěhovali v dubnu 2006, kdy ho odkoupili za více než 30 milionů dolarů. V roce 2016 vilu prodali za zhruba 40 milionů dolarů, informuje Variety.

V interiéru domu, původně postaveného v roce 1936, mohli manželé bez problémů ubytovat množství hostů. K dispozici měli 7 ložnic a 9 koupelen. Na pozemku se nacházel i tenisový kurt s basketbalovými koši, plavecký bazén či hřiště pro děti.

V blízkosti zámku stály apartmány určené pro zaměstnance. Vysoké zdi a stromy v okolí vily zajišťovaly, že si Tom Cruise se svou exmanželkou mohli užívat ničím nerušené soukromí. Bohužel, snímky z interiéru nejsou dostupné.

Jennifer Lawrence

Místo: Beverly Hills/USA
Hodnota: 8 milionů dolarů
Rozloha domu: 511 m2

Jennifer Lawrence svůj dům v Beverly Hills odkoupila za přibližně 8 milionů dolarů. V minulosti ho podle House & Home vlastnily celebrity jako moderátorka Ellen DeGeneres nebo zpěvačka a herečka Jessica Simpson, která ho prodala Jennifer Lawrence.

Ve vstupní hale domu je umístěno točité schodiště vedoucí do druhého patra a po pravé straně se nachází pohodlně působící obývák s dvojicí křesel a dlouhým gaučem, mezi nimiž je skleněný stůl (fotografie najdeš zde nebo na videu níže). S obývákem sousedí malá jídelní místnost, ve které by se mohla v ideálním případě navečeřet 6členná rodina

Jennifer Lawrence má v domě samostatnou velkou místnost na šaty i s křeslem před zrcadlem, kde se může upravovat, než vyrazí do světa.

V kuchyni se herečce při vaření nabízí pohled do zelené zahrady s malou fontánou a bazénem, která je umístěna přímo za domem. Jednou z největších místností je jedna z ložnic s prostornou postelí, vedle níž se nachází menší stolek a židle, zřejmě na odpolední popíjení kávy či čaje.

Pokud by herečku povalování v luxusní posteli v hlavní ložnici omrzelo, může ji snadno vystřídat. V jejím domě se totiž nachází celkem 5 ložnic. Není tedy problém, aby si k sobě zavolala prominentní sousedy. Mezi ně podle The Sun patří slavný herecký pár Mila Kunis a Ashton Kutcher či Cameron Diaz. Nedaleko mají domy i Katy Perry, Adele a Nicole Kidman.

Jennifer Aniston

Místo: Los Angeles/USA
Hodnota: 21 milionů dolarů
Rozloha domu: 790 m2

Prostorná vila vyšla populární herečku ze seriálu Přátelé Jennifer Aniston v roce 2011 na přibližně 21 milionů dolarů. Už na první pohled je vidět, že jde o skutečně luxusní obydlí.

V domě Jennifer Aniston se nacházejí 4 ložnice a 6 koupelen. Zajímavostí je, že jedna z nich je přímo propojena s malým „výběhem“ do vnitřní mini zahrady, od které ji dělí pouze posuvné dveře. Herečka se tak může koupat ve vaně a zároveň si užívat čerstvý vzduch.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103210 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak vypadá koupelna Jennifer Aniston s výhledem na malou zahradu.
  • Který herec si vystačí s domem se skromnou rozlohou 180 m2.
  • Na pozemku které hvězdy bys našel tobogan.
  • Který herec má u bazénu vlastní sochu.
  • Kdo měl ve své vile ložnici propojenou s barem.
  • Čí vila se prodávala za 110 milionů dolarů.
Domů
Sdílet
Diskuse