Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2021 11:39
Čas čtení 0:41
Richard Bonde

VIDEO: Vojnové hry v Rusku a Bielorusku sú v plnom prúde. Testujú tanky, lietadlá, lode aj diaľkovo ovládané roboty

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Prezident Bieloruska nazval túto udalosť „tou najdôležitejšou pre ozbrojené sily“.

Rusko je celosvetovo známe extrémnymi experimentmi, aj keby malo ísť o ničenie vecí a ohrozovanie ľudských životov. Dokazujú to vojnové „hry“ s názvom Zapad-2021, ktoré sa v Rusku a Bielorusku začali v piatok a budú trvať až do štvrtka. O ich konaní informoval denník Daily Mail.

Hry zapájajú približne 200-tisíc vojakov, 80 lietadiel, 300 tankov a 15 lodí. Počas nich by si Rusko a Bielorusko mali otestovať vojenskú techniku s obrovskou peňažnou hodnotou. Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko dokonca časť techniky plánuje od Ruska kúpiť.

Okrem toho budú v priebehu tohto týždňa skúšať aj diaľkovo ovládané bojové roboty platformy M, ktoré sú vybavené guľometmi a vrhačmi granátov. Navyše po prvý raz budú vyskúšané taktické vozidlá Sarmat-2.

Ruské ministerstvo obrany zdieľalo aj fotky z hier – tie hneď na prvý pohľad naháňajú strach. Lukašenko okrem iného nazval Zapad-2021 „najdôležitejšou cvičnou udalosťou pre ozbrojené sily“.

rusko, vojna, lode
Zdroj: Twitter/Ruské ministerstvo obrany
Domů
Sdílet
Diskuse