Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2021 21:08
Čas čtení 3:31
Marián Mauik Biel

Generace iPhone 13 přichází, známe ceny. Představen byl také nový iPad mini i Apple Watch 7

Generace iPhone 13 přichází, známe ceny. Představen byl také nový iPad mini i Apple Watch 7
Zdroj: Apple
TECH
Uložit Uložené

Apple fanoušci mohou začít šetřit. Za pár dní na trh přibude spousta nových produktů s „jablíčkem“.

Fanoušci Applu, ale i konkurenti a všichni nadšenci do technologií se znovu dočkali odpovědí na otázky, které internetem kolovaly už celé měsíce. Ukážou dnes novou generaci iPhonů? Jak budou vypadat? A budou vůbec výrazně odlišné od loňské generace 12?

iPad
Zdroj: Apple
Doporučeno
7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl 7 nenápadných a nevšedních funkcí iPhonu, o kterých jsi (možná) nevěděl 21. ledna 2021 21:07

iPad přichází v nové generaci. Ano, ten, který se nazývá jen jednoduše iPad. Pohání ho procesor Apple A13 Bionic s o 20 % větším výkonem ve výpočtech i v grafice. Apple se dokonce nebojí porovnávání s konkurencí. iPad má být 3krát rychlejší než nejprodávanější Chromebook a 6krát rychlejší než nejmenovaný nejprodávanější Android tablet.

Apple iPad 2021
Zdroj: Apple

12 Mpix ultraširokoúhlá kamera z iPad Pro s podporou funkce Center Stage, která automaticky švenkuje, se dostává už i do „levného“ iPadu.

Nechybí podpora klávesnic i třetích stran a Apple Pencil. V podstatě tak jde o cenově dostupnější a civilnější iPad Pro. Prodej začíná již příští týden za 9 990 Kč (64 GB) a 13 990 Kč (256 GB).

Apple iPad 2021
Zdroj: Apple

iPad mini také dostává upgrade, ale už se zcela novým designem s ostrými hranami převzatý z iPadu Pro. Má 8,3palcovou úhlopříčku při velikosti předešlého iPadu mini. TouchID se přesunulo do hlavního tlačítka na horní hraně. Samozřejmostí je zvýšení výkonu s čipem A13 Bionic, který ho činí o 40 % výkonnějším než předchůdce. Už i iPad mini přešel na univerzální USB-C konektor podobně jako iPad Pro rodina.

iPad mini
Zdroj: Apple

Vylepšena byla i 12 Mpix kamera s bleskem s podporou nahrávání 4K videa. Přední kamera je znovu 12 Mpix ultraširokoúhlá s funkcí Center Stage. Konečně jsme se dočkali i stereo reproduktorů při horizontálním používání.

Prodej začíná příští týden za cenu od 14 490 Kč za 64 GB a 18 490 Kč za 256 GB Wi-Fi verzi.

Apple, iPad mini
Zdroj: Apple

Apple Watch 

Na scénu přicházejí Apple Watch. Starší generace dostávají přesnější měření aktivity pro cyklisty s funkcí detekce pádu.

Zpět
Sdílet
Diskuse