Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2021 11:14
Čas čtení 0:50
Viktor Kniš

VIDEO: Toto je archivní reportáž Mariana Kočnera z roku 1986, kdy byl ještě novinář

VIDEO: Toto je archivní reportáž Mariana Kočnera z roku 1986, kdy byl ještě novinář
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS
Uložit Uložené

Odsouzený slovenský podnikatel Marian Kočner byl kdysi novinář. Na Instagramu jeho starou reportáž vytáhl známý profil, který se zaměřuje na sdílení archivních fotek.

Odsouzený slovenský podvodník Marian Kočner, který je zároveň obžalován z úkladné vraždy novináře Jána Kuciaka, byl kdysi sám novinářem. Známý instagramový profil, který sdílí archivní záběry známých osobností, nyní vytáhl reportáž z roku 1986, jejímž autorem je právě Marian Kočner. 

Reportáž se týká hodnocení městské části Petržalka. Marian Kočner diváky informuje o rekonstrukčních pracích, kterých za zúčastnily desítky tisíc obyvatel sídliště. „Pěkným dárkem pro mladé hokejisty jsou nenáročná nově hřiště s použitím umělohmotných konstrukcí pro hry s míčkem,“ zní hlas Mariana Kočnera, zatímco se na obrazovce střídají záběry z rekonstrukčních prací. Kočner v televizní reportáži jmenuje, kolik stromů se podařilo v Petržalce vysadit.

V roce 1986 byl Marian Kočner absolventem žurnalistiky na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. 

Expodnikatel si už během studia přivydělával fyzickou prací, později se stal zaměstnancem rozhlasu a pomáhal i při výrobě televizních novin. Věnoval se domácí politice a zpravodajství.

Marian Kočner je odsouzen na 19 let v kauze padělání směnek TV Markíza ve výši 69 milionů eur. V Leopoldově věznici ho umístili do oddílu s nejvyšším stupněm ostrahy. Nejvyšší soud zároveň zrušil rozhodnutí Specializovaného trestního soudu o nevině Kočnera v případě úkladné vraždy Jána Kuciaka. Případ se vrátí k hlavnímu líčení do Pezinku v nejbližších měsících.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kokotsko (@kokotsko)

Domů
Sdílet
Diskuse