Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2021 19:16
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

V Itálii vylovili uhynulou prasečí rybu. Jedná se o zvláštní druh žraloka

V Itálii vylovili uhynulou prasečí rybu. Jedná se o zvláštní druh žraloka
Zdroj: Unsplash/Wai Siew/volně k užití (ilustrační obrázek)
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozestoupené oči, široký rypák a hlavně zvuk, který vydává, když jej vyloví z moře – tyto charakteristiky přiřkly světlounovi ostnatému přízvisko prasečí ryba.

V moři vypadá jako každý jiný dravec svého řádu: má hřbetní ploutev, je mrštný ve vodě a má mohutné tělo. Když se ale vytáhne na břeh, jeho vzezření vyvolává otázku, jestli není nějaký vzdálený příbuzný prasete. V Itálii u ostrova Elba nedávno vylovili světlouna ostnatého, jenž kvůli rozšířeným nozdrám a chrochtavému zvuku, jenž při výlovu vydává, dostal přezdívku prasečí ryba.

Doporučeno
Nicki Minaj odmítá očkování, protože jejímu známému údajně po vakcíně otekla varlata na velikost melounu Nicki Minaj odmítá očkování, protože jejímu známému údajně po vakcíně otekla varlata na velikost melounu 15. září 2021 14:28

Námořníci, kteří sloužili u ostrova Elba, nedávno vytáhli ze Středozemního moře jednoho z uhynulých žraloků, kteří se nápadně podobají praseti, a sdíleli jeho fotografii na Facebook, jak informuje web Live Science. Žralok má opravdu plochou hlavu a oblý narůžovělý čumák, čímž připomíná prasátkové emoji.

Zpět
Sdílet
Diskuse