Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2021 18:06
Čas čtení 1:41
Kamila Šebestová

Příběh hodný zfilmování: Dceru unesli a nutili k prostituci. Její matka se nechala zaměstnat v indickém nevěstinci, aby ji našla

Příběh hodný zfilmování: Dceru unesli a nutili k prostituci. Její matka se nechala zaměstnat v indickém nevěstinci, aby ji našla
Zdroj: Flickr/Nils Hamerlinck/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Hraniční stráž v Bangladéši, kam ženy později utekly, jejich příběh šokoval.

„Neudělala jsem to jen pro nejstarší dceru, ale pro spoustu dalších dívek,“ řekla 34letá Asiya z Bangladéše novinářům z Vice News. Její odvahu obdivovala i pohraniční policie, která ji vyslýchala, když se s dcerou pokoušela dostat z Indie do Bangladéše.

Do Indie cestovala proto, aby zachránila svou 16letou dceru Marium, kterou unesli na hranicích. Na to, aby ji našla, se však musela sama nechat unést. A zaměstnat se v nevěstinci.

Doporučeno
Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor) Nelu v roce 2017 napadl a znásilnil soused. O dva roky později se pokusila o sebevraždu, protože nevěřila, že bude líp (Rozhovor) 24. srpna 2021 12:19

Celý příběh začal v lednu, kdy mladá Marium dostala pracovní nabídku od rodinného známého. Automaticky mu důvěřovala a myslela si, že je to dobrá šance, jak si vydělat. Mělo jít o práci na bangladéšsko-indických hranicích.

Podle portálu Vice News však cestou rodinný známý odevzdal Marium jiným dvěma mužům. Začala si uvědomovat, co se děje, když překročili hranici s Indií.

„Přinutili mě nastoupit na loď,“ popisovala Marium traumatický zážitek v interview pro Vice News. Naštěstí se jí však podařilo půjčit si od někoho mobil a zavolala své matce. Předtím než její vytrhli mobil z ruky, stihla mámě říct jména únosců a to, že směřují do Indie. Pár dní nato ji už nutili pracovat v indickém nevěstinci.

Doporučeno
Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany Šlapala jsem na ulici, abych zjistila, co zažívají prostitutky. Kvůli závislosti jsou některé ochotné jít za 75 korun bez ochrany 21. července 2019 18:59

Její matka Asiya začala situaci okamžitě řešit. Nejdříve na policii nahlásila, že její dceru unesli. Po 40 dnech se však nic nedělo, a tak se rozhodla vzít věci do vlastních rukou. Kontaktovala jednoho z dceřiných únosců a řekla, že by chtěla práci v zahraničí. Muž se s ní dohodl na práci v Indii – hned věděla, že půjde o nevěstinec.

Do šátku na hlavě si schovala všechny své úspory (703 dolarů) a vydala se zachránit svou dceru. Byla ochotna udělat cokoliv, aby se k ní dostala.

Naneštěstí ji však neposlali na stejné místo jako Marium. V nevěstinci nějakou dobu zůstala, snažila se ji vypátrat. Dceři se podařilo z telefonu jejího klienta zavolat otci a říct mu, kde přesně se nachází. Rodiče spojili síly a Asiya utekla z nevěstince, aby zachránila Marium.

Paradoxní je, že dceři pomohl vyhledat matku jeden z jejích „klientů“. Aisiyi se podařilo Marium vzít z nevěstince a společně se vrátili domů, do Bangladéše.

Po vyslechnutí tohoto dramatického příběhu policisté okamžitě zatkli únosce. Zjistili, že oběti prodávali za cenu 1 173 až 1 760 dolarů. Marium si koupil majitel hotelu za 3 404 dolarů.

Rodina si zažila horor, ale díky odvaze matky je nyní dcera v bezpečí. Obchodování s lidmi je v Bangladéši velmi rozšířené. Podle údajů Vice News ročně v zemi prodají okolo 20 000 bangladéšských žen a dětí. Pašerákům lidí se daří zejména na neoplocených hranici s Indií. Většina obětí se z Indie zpět do Bangladéše nevrátí.

Domů
Sdílet
Diskuse