Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2021 12:30
Čas čtení 6:11
Dominik Vetrák

10 nejočekávanějších her na říjen a listopad

10 nejočekávanějších her na říjen a listopad
Zdroj: Xbox Game Studios
TECH
Uložit Uložené

Podzim bude na konzolích a PC opět neuvěřitelně nabitý.

Podzim je vždy nabitý herními peckami. Proto bylo nesmírně náročné rozhodnout, co se vejde do výběru 10 nejočekávanějších her v říjnu a listopadu. Níže tak najdeš výběr jak větších atraktivnějších titulů, tak i menších indie her, které mají šanci svou kvalitou prorazit i navzdory obrovské konkurenci.

Doporučeno
RECENZE: Kena: Bridge of Spirits je hra, která tě zahřeje u srdce a donutí tě pořídit si PS5 RECENZE: Kena: Bridge of Spirits je hra, která tě zahřeje u srdce a donutí tě pořídit si PS5 25. září 2021 10:30

1. Jett: The Far Shore – 5. říjen

Jde o explorativní sci–fi vesmírnou adventuru. Budeš v ní létat, objevovat tajemství planety, její civilizace a pokusíš se ji zachránit před přicházející zkázou ničící vše ve svém dosahu.

Hratelnost a prezentace příběhu v sobě skrývají něco poetického, ale těšit se můžeš i na originální vizuální zpracování. Hru vyvíjel jen velmi malý tým, ale cítíme z ní velké srdce a zajímavý gameplay, ať už to bude ve vesmírné lodi nebo když budeme objevovat planetu po vlastních nohou. Jett nabídne akci, ale i plížení ve stylu stealth a řešení hádanek.

2. Metroid Dread – 8. říjen

Metroid Dread je první 2D hrou v sérii po 19 letech, kdy vyšla Metroid Fusion. Na Nintendo 3DS sice vyšel remake Samus Returns, ale nešlo o pokračování příběhu. Tvůrci v minulosti s konceptem hry bojovali, ale konzole Nintendo Switch už dokáže naplnit jejich cíle, co se týče designu. Vesmírná lovkyně Samus bude tentokrát hledat poslední zbytky nebezpečného vesmírného tělesa na planetě plné robotických a organických nepřátelských jednotek.

Čelit bude všemu možnému, co už znáš z minulých dílů, včetně náročných soubojů s bossy, velkou novinkou ovšem budou záhadní roboti, kteří tě nenechají na pokoji, dokud tě nezabijí. EMMI roboti dokáží určit, kde se nacházíš, musíš se jim tedy buď vyhýbat, nebo rychle utéct. Problém je, že jsou stejně rychlí jako ty, takže nemáš mnoho času na přemýšlení. EMMI tě chce ulovit, takže musíš přemýšlet a utíkat zároveň.

Jde o velmi vítanou změnu, která osvěží už dobře známý gameplay ve 2D prostředí, kde se pohybuješ nahoru, dolů, doprava nebo doleva. Už klasicky si budeš moci Samus vylepšovat různými gadgety a zbraněmi. Žánrově samozřejmě půjde o sci–fi metroidvanii. Pokaždé dostaneš nové vylepšení, díky kterému budeš moci v předešlé oblasti otevřít nové dveře.

Jmenuje se to backtracking, když navštěvuješ předešlé oblasti s novými možnostmi, jak se v nich pohybovat. Dread vypadá z gameplay trailerů výborně a věříme, že výsledný produkt od Nintenda bude fantastický.

3. House of Ashes – 21. říjen

Třetí díl z antologické série The Dark Pictures od studia Supermassive Games (Until Dawn) bude zase jednou zcela odlišný než ty předešlé. Tedy hlavně prostředím a postavami. Obě předešlé hry skončily celkem velkým zklamáním, když se ukázalo, co ve skutečnosti může za nadpřirozené jevy odehrávající se během celého děje. Pokud to tak bude i ve třetí části, je možné, že to už většinu hráčů přestane bavit. 

Příběh nás tentokrát zavede do Iráku, kde se pod mystickým chrámem ocitlo uvězněných 5 postav. Ty unikají příšerám, které probudila válka. Stylově jde o klasickou Supermassive hru, ve které rozhoduješ, kam se příběh bude ubírat, jakou cestou se vydáš, jak odpovíš na dialogy a přímo ovlivníš, které postavy přežijí a které zemřou (jde o styl podobný Until Dawn).

Pokud máš rád příběhové hororovky, nic lepšího během říjnového Halloweenu asi z novinek nenajdeš.

4. Marvel's Guardians of the Galaxy (Playstation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC) – 26. říjen

Mnoho barev, skvělé hlášky, sympatické postavy, vesmírné sci–fi a oblíbená marvelácká značka. V týmu hvězdných hrdinů budeme hrát výlučně za Star–Lorda, ale jako velitel skupiny může rozdávat pokyny ostatním členům. Těmi jsou Gamora, Drax, Rocket a Groot.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103535 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč podle nás Battlefield 2042 letos překoná Call of Duty.
  • Která legendární strategická série se vrací s úplně novou hrou.
  • Vychází pravděpodobně nejlepší arkádová racingovka vůbec. Na Playstation si ji ale nezahrajeme.
Zpět
Sdílet
Diskuse