Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2021 22:29
Čas čtení 1:16
Kamila Šebestová

Ženu s dítětem vyhodili z letadla. Pro astmatu mu nemohla nasadit roušku

Ženu s dítětem vyhodili z letadla. Pro astmatu mu nemohla nasadit roušku
Zdroj: Pixabay/Lars Nielsen/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Amanda Pendarvis s dvouletým Waylonem byli na palubě letecké linky American Airlines. Kvůli incidentu s rouškou museli vystoupit.

Amanda Pendarvis byla se svým synem na cestě z Dallasu do Colorada. V pohodové náladě nastoupili na palubu letadla American Airlines. Jelikož dvouletý Waylon mívá problémy s dýcháním a astmatické záchvaty, nenasadila mu matka roušku. Letadlo vzlétlo a Waylon si hrál na palubě letadla.

Po chvíli však rodinku zastavil stevard Carl, který trval na tom, aby matka dítěti roušku okamžitě nasadila. Kvůli astmatu však chlapeček nikdy v životě roušku neměl, proto byl ve stresu a hystericky plakal. Matka se mu ho snažila přidržovat, ale pak začal Waylon obtížněji dýchat. Incident je zčásti zachycen na videu.

„Ukázala jsem mu negativní test, který měl Waylon z předchozího dne. Bylo mu absolutně jedno, že Waylon zrychleně dýchal,“ popsala Amanda Pendarvis traumatický zážitek se stevardem Carlem na svém Instagramu.

„Byla to nejvíce traumatizující věc, jakou jsem zažila,“ napsala. Carl před všemi cestujícími prohlásil, že letadlo se opozdí kvůli nepřizpůsobivému pasažérovi. Potom situaci konzultoval s pilotem a zařídil, aby se letadlo otočilo.

 

„Vyvedli nás z letadla rovnou za policisty. A proč? Protože moje dvouleté dítě nemělo dobře nasazenou roušku,“ tvrdila rozzlobená Amanda Pendarvis. Celý příběh zveřejnila na svých Instagram stories a označila v nich leteckou společnost American Airlines.

Mnozí cestující se mladé maminky zastali, jeden pasažér však řekl stevardovi, že za ním stojí. „To je ale džentlmen,“ ironicky dodala Amanda. Všichni pasažéři podle portálu news.com.au museli v důsledku tohoto incidentu letět do Colorada dalším letem.

Podle nařízení v souvislosti s koronavirem musí mít ve Spojených státech amerických všichni pasažéři starší než dva roky nasazenou roušku během celého letu. Mohou si ji sundat, jen když konzumují jídlo či nápoje.

Domů
Sdílet
Diskuse