Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2021 13:53
Čas čtení 0:58
Tímea Krauszová

Tiktoker týral žábu a v zoo skočil do výběhu nosorožců. Za videa mu nyní hrozí vězení

Tiktoker týral žábu a v zoo skočil do výběhu nosorožců. Za videa mu nyní hrozí vězení
Zdroj: Pixabay/Antonbe/na voľné použitie
NEWS TIKTOK
Uložit Uložené

Devatenáctiletý muž čelí pěti obviněním, přičemž nejčerstvější je kvůli týrání a zabití zvířete.

Devatenáctiletý Filipínec Ralph Wee Yi Kai čelí pěti obviněním, přičemž nejčerstvější je kvůli týrání a zabití zvířete, informuje portál Today. Mladík se dostal do problémů, protože své řádění zveřejnil na TikToku.

První obvinění přišlo v červenci, když na TikTok nahrál video toho, jak saltem dozadu skočí do prostorů singapurské zoo, konkrétně do výběhu nosorožců. Stalo se to v prosinci 2020, následně jej obvinili z nedovoleného vstupu na soukromý pozemek.

Doporučeno
Tiktokerka Chanté ti představí nejdivnější trendy na TikToku. Najdeš mezi nimi i podivný tanec, který ti nedá spát Tiktokerka Chanté ti představí nejdivnější trendy na TikToku. Najdeš mezi nimi i podivný tanec, který ti nedá spát 17. září 2021 19:39

Zvíře se nemělo jak bránit

Video sice Filipínec smazal, ale rozšířilo se po sociálních sítích. O týden po incidentu v zoo nahrál další problematické video z oblasti Sentosa Cove v Singapuru. Z krabice plné žab vytáhl za podpory vrstevníků jednu a umístil ji na stůl. Potom házel míč, kterému měla žába uhýbat.

Zvířeti se to ale nepodařilo a míč žábu zasáhl. Po několika hodinách zvíře zahynulo. Není jasné, zda žába pocházela z okolí, nebo někomu patřila a teenageři ji ukradli majiteli. Mladíka obvinili ze způsobení zbytečné bolesti a utrpení.

Původně ho chtěli vzít do vazby, úřadům se však nepodařilo s obviněným zkontaktovat, a tak vydal soud zatykač. Právní zástupce mladého tiktokera soud informoval, že je v léčebně pro drogově závislé, kde i zůstane až do jednání v říjnu.

V případě prokázání viny ve věci týrání zvířat a neoprávněného vniknutí na cizí pozemek a tří nesouvisejících případů vandalismu a ničení majetku mu hrozí rok a půl za mřížemi nebo i pokuta 15 tisíc singapurských dolarů (v přepočtu kolem 240 tisíc korun). Dostat může i oba tresty zároveň.

Domů
Sdílet
Diskuse