Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2021 15:50
Čas čtení 1:08
Adam Smeták

VIDEO: Okamura se opřel do šéfky TOP 09. „Neskákej mi do řeči!“ tykal jí

VIDEO: Okamura se opřel do šéfky TOP 09. „Neskákej mi do řeči!“ tykal jí
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina + se souhlasem Markéty Pekarové Adamové
ZAJÍMAVOSTI SPD TOMIO OKAMURA TOP 09
Uložit Uložené

Ostrou slovní výměnu spustila debata o prvním českém teroristovi Jaromíru Baldovi.

„Neskákej mi do řeči!“ opřel se Tomio Okamura během předvolební debaty na CNN Prima News do šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. Popudila jej slova politické sokyně, která jej a jeho stranu osočila z „vygenerování prvního českého teroristy Jaromíra Baldy. Ve snaze vzít si slovo a její tvrzení popřít přešel do tykání, na což jej Pekarová Adamová upozornila.

„My si tykáme?“ zeptala se jej v přímém přenosu. „Teď mi neskákejte do řeči, jsem řekl. My si netykáme. Uklidněte se, paní Pekarová, já na vás nechci útočit,“ odpověděl jí předseda SPD Tomio Okamura. Debatu se následně snažil stočit na kauzu ROP Severozápad, v níž čelí politici ODS Alexandr Novák a Daniel Ježek až 16 letům za mřížemi kvůli manipulaci s dotacemi.

Poté, co jej předsedkyně TOP 09 upozornila, že nikdo ze jmenovaných není čelem TOP 09, a tudíž nerozumí, proč její straníky označuje za „kriminálníky“ začal hovořit o kauze s padáky typu VTP-100, v níž figuroval Miroslav Kalousek. V té měli přijít o život tři lidé a během voleb roku 2006 byla vina svalována právě na bývalého šéfa TOP 09. Ten ale s neštěstím tří osob nemá nic společného. Na vině byl oficiálně „nevhodný postup a metodika výcviku“.

Doporučeno
Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří Tomio Okamura se vysmívá trans lidem z pořadu Refresheru. Ostře to odmítáme, tohle do slušné společnosti nepatří 1. listopadu 2023 17:07

Jaromír Balda je prvním odsouzeným českým teroristou. Svůj útok provedl počátkem června 2017, kdy nastražil na železnici pokácené stromy a snažil se vinu svést na vyznavače islámu. Nakonec byl ale policií dopaden a za spáchání teroristického útoku, během nějž se jen dílem štěstí nikomu nic nestalo, odsouzen na čtyři roky za mříže. Propuštěn byl loni v prosinci. Jaromír Balda byl velkým podporovatelem strany SPD, která staví na protiimigrační a islamofobní rétorice.

Domů
Sdílet
Diskuse