Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2021 9:06
Čas čtení 0:54
Jakub Paulík

Známe vítěze cen Emmy. Nejlepší miniseriál roku je The Queen's Gambit

Známe vítěze cen Emmy. Nejlepší miniseriál roku je The Queen's Gambit
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Komediální seriály převálcoval Ted Lasso.

Letošní ceny Emmy jsou rozdány. Nejvíce pocty se dostalo komediálnímu seriálu Ted Lasso od Apple TV+ a The Crown z období vlády královny Alžběty II. z produkce Netflixu. Ze štábu seriálu Ted Lasso dominoval Jason Sudeikis, jehož ocenili jako nejlepšího herce v komediálním seriálu. Ocenění za vedlejší role připadly Brettovi Goldsteinovi a Hannah Waddingham.

Z The Crown cenu za vedlejší roli získala Gillian Anderson a Tobias Menzies. Nejlepší herečkou v hlavní roli v dramatickém seriálu je Olivia Colman a nejlepším hercem Josh O'Connor. The Crown navíc uspěl i v kategoriích nejlepší scénář a režie.

Olivia Colman během děkovné řeči téměř neudržela slzy. Zmínila, že její otec zemřel v průběhu pandemie koronaviru a byla by velmi ráda, kdyby na galavečeru mohl být s ní.

Nejlepší miniseriál roku se stal The Queen's Gambit s Anyou Taylor-Joy. Ta v seriálu zosobňovala šachistku Beth Harmon, která se z dětského sirotčince vypracovala až na nejvyšší příčky světového šachu. Drama nedávno žalovala reálná šachová mistryně Rumunka Nona Gaprindašvili – Netflix podle ní nesprávně vyobrazil její osobu. Více informací najdeš zde.

V kategorii režie minisérie dominoval Scott Frank (The Queen's Gambit). Nejlepší hlavní herečkou v minisérii se stala Kate Winslet se seriálem Mare of Easttown a v mužské kategorii zvítězil Ewan McGregor (Halston). Ceny Emmy za vedlejší role v minisérii získali Evan Peters (Mare of Easttown) a Julianne Nicholson (Mare of Easttown).

Všechny nominované a vítěze najdeš zde.
Domů
Sdílet
Diskuse