Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2021 9:49
Čas čtení 1:01
Vojtěch Vanda

USA opět otevřou hranice pro turisty. Do Ameriky budou moci vyrazit ale jen plně očkovaní, uvedl Kulhánek

USA opět otevřou hranice pro turisty. Do Ameriky budou moci vyrazit ale jen plně očkovaní, uvedl Kulhánek
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Ministr zahraničí informoval o uvolnění opatření na Twitteru.

Plně očkovaní čeští turisté budou moci vycestovat do Spojených států, uvedl na Twitteru v úterý ráno ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD). Při cestách českých turistů do zámoří budou muset cestující plnit podobné podmínky, jako musí splňovat američtí turisté, kteří cestují do Evropy nyní. Obnovení nastane v listopadu.

Doporučeno
Policie doručila doplněný spis v kauze Čapí hnízdo státnímu zastupitelství. Obsahuje návrh na podání obžaloby Policie doručila doplněný spis v kauze Čapí hnízdo státnímu zastupitelství. Obsahuje návrh na podání obžaloby 21. září 2021 7:51

Do Spojených států budou moci přicestovat nejen turisté z Evropské unie, ale také z Číny, Brazílie, Íránu, Jižní Afriky nebo Indie. Jak uvádí The New York Times, cestující budou muset před nástupem do letadla prokázat, že jsou plně očkováni, a dále do tří dnů po příletu do země absolvovat test na koronavirus.

Pravidla pro očkované jsou méně přísné než pro neočkované občany USA. Neočkovaní Američané, kteří se budou chtít vrátit do země, budou muset absolvovat mnohem přísnější proceduru – minimálně den před odletem musí podstoupit test, který bude negativní a dokázat, že si ještě před cestou koupili další test, který vykonají po příletu.

Podle mluvčího Centra pro kontrolu a prevenci nemocí Spojených států Thomase Skinnera se mezi očkované budou počítat i takoví cestující, kteří byli očkováni vakcínou, která má zatím povolení pouze pro nouzové použití, jako například vakcína AstraZeneca. Instituce bude od aerolinek na druhou stranu zase požadovat, aby mu předaly kontaktní údaje na cestující, kteří do země přiletí, pro případné trasování nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse