Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2021 10:09
Čas čtení 0:35
Ema Stanovská

Jeden z „najsexi mužov sveta“ vyhral predčasné voľby. Trudeau ostáva kanadským prezidentom, väčšinu kresiel však nezískal

NEWS
Uložit Uložené

Obľúbený prezident Justin Trudeau zažil „horkosladké víťazstvo“.

„Vy (Kanaďania) nás posielate späť do práce s jasným mandátom, aby sme sa dostali z tejto pandémie,“ povedal po sčítaní väčšiny hlasov po pondelkových predčasných voľbách kanadský premiér a líder Liberálnej strany Justin Trudeau. Obsadiť väčšinu kresiel v parlamente sa mu však nepodarilo.

Po sčítaní viac ako 90 percent hlasov získala Liberálna strana 157 kresiel v parlamente. Opozičná konzervatívna strana si ich pripísala 122. Na dosiahnutie väčšiny, v ktorú Trudeau dúfal, víťazovi volieb chýba 13 mandátov. Je to pre neho „horkosladké víťazstvo“, povedal profesor politológie Daniel Beland.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Justin Trudeau (@justinpjtrudeau)

Trudeau, ktorý je vo funkcii už od roku 2008, si získal aj sympatie fashion magazínu Vogue. Ten ho zaradil do rebríčka TOP 10 mužov s „nezvyčajným sexepílom“ spolu s hercami Tomom Hiddlestonom či Benedictom Cumberbatchom. Magazín ocenil nielen jeho výzor, ale aj jeho feministické prejavy – v roku 2015 vymenoval do svojho 30-členného kabinetu 15 žien a sám sa označuje za hrdého feministu.

Domů
Sdílet
Diskuse