Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2021 6:26
Čas čtení 0:59
Richard Balog

Balenciaga navázala spolupráci s videohrou Fortnite. Výsledkem jsou reálné i digitální módní modely

Balenciaga navázala spolupráci s videohrou Fortnite. Výsledkem jsou reálné i digitální módní modely
Zdroj: Balenciaga/Fortnite/propagační materiál/volně k užití
MÓDA FORTNITE
Uložit Uložené

Jednotlivé modely oblečení jsou již nyní dostupné ve vybraných kamenných prodejnách i v online obchodě francouzského módního domu.

Reálný život se stále častěji prolíná s virtuálním a tento trend zachytily už i známé módní domy. V březnu tohoto roku nám vedení společnosti Gucci představilo digitální tenisky za 250 korun a ještě dále zašel návrhář Demna Gvasalia, když k prezentaci nové kolekce využil videohru. S ní módnímu domu Balenciaga pomohlo studio Epic Games a tentokrát se karta otočila. 

Výsledkem je spolupráce mezi značkou Balenciaga a videohrou Fortnite. V prodeji je hned několik modelů klasického merche včetně mikin, triček a košil s logem, ale také extravagantních kostýmů typických pro tvorbu gruzínského návrháře. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fortnite (@fortnite)

Do jednotlivých modelů s názvem Balenciaga Fit Sets tvůrci populární videohry oblékli nejpopulárnější postavy, a to Ramireze, Knighta, Banshee a Dogga. Každý model vytvořili módní designéři tak, aby digitální přebral nejnovější design značky. Nabídku doplnili i o krumpáče, kluzáky či jiné doplňky typické pro Fortnite. 

„Začalo to vlastní videohrou Afterworld, kterou jsme vytvořili jako doprovodný materiál k prezentaci podzimní kolekce pomocí Unreal Engine. Od té doby jsme se i nadále vzájemně inspirovali kreativitou komunit. Dávalo mi smysl, že jsme pokračovali s vytvořením těchto autentických stylů Balenciaga pro Fortnite a naopak i reálnou sérii modelů oblečení pro naše obchody,“ řekl Gvasalia.

Pokud chceš mít lepší představu o reálných produktech, navštiv některou z kamenných prodejen módního domu Balenciaga nebo online obchod. O popularitě videohry Fortnite svědčí i fakt, že řada modelů je již nyní vyprodaných, a to i navzdory vysokým cenám, například 7 500 korun za kšiltovku.

BalenciagaBalenciagaBalenciagaBalenciaga
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse