Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. září 2021 20:06
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Po střechách v Chebu lezl „pavoučí muž“. Policie jej chytila a teď mu hrozí tři roky vězení

Po střechách v Chebu lezl „pavoučí muž“. Policie jej chytila a teď mu hrozí tři roky vězení
Zdroj: TASR/Pavol Zachar (ilustrační obrázek)
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Vlezl k ženě do bytu a byl obviněn ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

Chování „pavoučího muže“ muselo obyvatele Chebu pěkně vystrašit. Devětadvacetiletý muž se v lednu tohoto roku dostal do jednoho z tamních panelákových domů a domníval se, že ho někdo pronásleduje. Proto vylezl na střechu, kde přeskákal několik překážek, slezl na balkón ve čtvrtém patře a ťukáním na dveře se dožadoval vpuštění do bytu. Když nikdo neodpovídal, vrátil se na střechu, odkud přeskočil na vedlejší dům.

O případu v úterý informovala krajská policie s tím, že proti muži bylo zahájeno trestní stíhání a nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Doporučeno
VIDEO: Internet je plný videí ukazujících podvádění u voleb v Rusku. Lidé volí víckrát, někdy i se stovkami lístků najednou VIDEO: Internet je plný videí ukazujících podvádění u voleb v Rusku. Lidé volí víckrát, někdy i se stovkami lístků najednou 21. září 2021 15:29

Na začátku ledna letošního roku měl v dopoledních hodinách devětadvacetiletý muž z Chebu vstoupit do místního panelového domu. V obavách, že je někým pronásledován, se měl okamžitě nezajištěným poklopem dostat na střechu domu. Po chvíli měl přeskákat několik překážek a slézt na balkón ve čtvrtém patře,“ řekl tiskový mluvčí Jakub Kopřiva.

Jakmile muž sestoupil na balkon, začal klepat na prosklené dveře a dožadoval se vpuštění do bytu. Jeho prosbám však nikdo nevyslyšel a kaskadér se proto vrátil zpět na střechu panelového domu a v útěku pokračoval. „Ze střechy panelového domu měl přeskočit na střechu vedlejšího panelového domu a opět slézt na balkón ve čtvrtém patře. Otevřenými balkonovými dveřmi měl vejít do bytu a ženu v pokoji poprosit o zavolání,“ pokračuje Kopřiva.

Žena „pavoučímu muži“ vyšla vstříc a zavolala policistům, kteří se na místo ihned vydali a muže skrývajícího se v pokoji zadrželi. Z bytu ho pak převezli na obvodní oddělení, kde ho také obvinili ze spáchání přečinu porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen hlavně za majetkovou trestnou činnost, trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal tiskový mluvčí.

Doporučeno
Podle vědců se blíží další vlna masivního vymírání druhů. V nové studii popisují varovné signály, které vysílá příroda Podle vědců se blíží další vlna masivního vymírání druhů. V nové studii popisují varovné signály, které vysílá příroda 21. září 2021 17:26
Domů
Sdílet
Diskuse